Marmaris’ten Akdeniz’e açılan Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği (DADDralli) üyesi yelkenciler, Avrupa Hareket Haftası kapsamında Finike Limanına demirlediler. İlçe ziyaretleri kapsamında Finike'nin doğal güzelliklerini, ören yerlerini ziyaret eden yelkenciler daha sonra Kumluca ilçesini gezdiler.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun misafiri olarak Kale Kule'de kahvaltı programı ve kent müzesi ziyaretinin ardından Rhodiapolis Antik Kenti gezildi. 43 lüks tekne ile Finike Limanına demirleyen DADDralli üyesi 80 yelkenci Rhodiapolis Antik Kenti'ni gezdi. Konuk heyete antik kenti gezdiren Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, aynı zamanda rehberlik de yaptı.

Yelkenciler daha sonra Kumluca’da faaliyet gösteren Bars Fide Üretim Tesislerine geçti. Yelkenciler, burada domates, biber, patlıcan ve salatalık gibi sebzelerin tohumdan fidan haline dönüş yolculuğuna şahitlik ettiler.

Grup daha sonra Olympos Antik kentine geçti. Antik kenti gezen grup Olmypos Sahilinde denize girdi.

Deniz keyfinden sonra voleybol oynayan yelkenciler, Kadirs Ağaç evlerinde akşam yemeği yedikten sonra ilçeden ayrıldılar.