Kumluca İlçesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 6306 sayılı Kanun uyarınca, kullanılamaz hale gelmiş riskli yapıların yıktırılmasına, dönüştürmeye tabi tutulacak taşınmazların yıkımı kapsamında, ilçe merkezindeki binanın yıkımı başladı

Mülk sahipleri ve yapı denetim şirketleri arasında yapılan ortak çalışmadan sonra konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü Ekiplerine bildirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü Ekipleri tarafından incelemeler yapıldı. Yapılan bu çalışmaların ardından Kumluca İlçe Merkezindeki 5 katlı binanın depreme dayanıklı olmadığı bu yüzden riskli olduğu gerekçesi ile yıkımına karar verildi.

Kumluca İlçesi Meydan Mahallesinde Çevre ve şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından riskli bulunan bir binanın yıkımına karar verildi. Binada bulunan iş yerleri ve evler boşaltıldıktan sonra binanın yıkım çalışmaları başlatıldı. Yıkım için önce vinç marifetiyle mini ekskavatörler binanın üstüne çıkarıldı. Önce Emekli İmam Hatip Musa Dursun tarafından dua okundu.

Mini ekskavatör’ün direksiyonuna geçen Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, binanın yıkım çalışmalarını başlattı. Başkan Köleoğlu; “Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 6306 sayılı Kanun uyarınca, kullanılamaz hale gelmiş riskli yapıların yıktırılmasına, dönüştürmeye tabi tutulacak taşınmazların yıkımı kapsamında ilçemizin güzelleşmesi adına ilçe merkezimizdeki binanın yıkımına başladık. İlçemizin sorunlarını tek tek tespit ediyoruz. Nerede sorun varsa oraya neşteri vuruyoruz” dedi.