Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen 19 Mayıs'ın 100. yılı kutlama törenine Kaymakam Hakkı Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir , Emniyet Müdürü Cemil Doğan,Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin , Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca , CHP İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, STK temsilcileri, daire amirleri,muhtarlar, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaş katıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca'nın Atatürk anıtına çelenk koymasından sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Erol Koca, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca," 19 mayıs'ın yüzüncü yıl dönümünü ulaşmanın mutluluk ve heyecanlı yürekten hissetmekteyiz. Geçmişini ve kültürünü sahip çıkıp gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptir.Gençler binlerce şehit vererek,sıkıntı ve yokluklar içinde,büyük özverilerde kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir " dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının100. yıl kutlamalarında Gençlik ve Spor ilçe müdürlüğü tarafından hazırlanan Judo gösterisi, Kumluca Spor Lisesi öğrencilerinin sportif gösterileri ve tarafından Bandırma vapuru ve Atatürk'ü düşünüyorum adlı şiirlerin okunması, Kumluca Spor lisesi öğrencileri eşliğinde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesinin okunması, Ecdada mektup yarışmasında Antalya İl Birincisi Olan Havva Sedat Avcıoğlu Fen Lisesi Öğrencisi Sude Naz Acar'ın birincilik mektubunu okuması ve Kumluca Halk eğitimi merkezi müdürlüğü Halk oyunları gösterisiyle gerçekleşti.
Ardından Milli mücadelenin 100.Yılı olması nedeniyle ilçede düzenlen Atletizim ve güreş turnuvasında birinci olan ve uluslar arası şampiyonalarda dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi.Dereceye giren öğrencilere protokol tarafından madalyalarının verilmesiyle kutlama programı sona erdi.

Program sonunda Kumluca CHP İlçe Teşkilatı tarafından Atatürk Anıtına alternatif çelenk sunulmasıyla 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sona erdi.

Haber:Hamide KOÇUBABA