Kumluca Beykonak’ta, Oto Gaz, Oto Tamir ve Bakım Servisinin sahibi Bülent Karakuş, çıraklıkla başladığı meslek hayatında büyük bir atölyede 10 aileye istihdam sağlıyor.

Hayat hikayesiyle gençlere örnek olan Bülent Karakuş, Kumluca Sanayinin şu andaki Otobüs terminalinin bulunduğu bölgede dar bir alanda faaliyet gösterdiği yıllarda, çırak olarak başladığı meslek hayatında, uzun çalışma ve emeklerden sonra büyük bir kararlılıkla sürekli ileriye baktı. Antalya Eski Sanayisinde de büyük tecrübeler edinen Bülent Karakuş, başarılı bir şekilde benzinli araçlara sıralı sistem otogaz dönüşümü yaparak, Batı Antalya Bölgesinde aranan servis haline geldi.

Bülent Karakuş; “1985 yılında Kumluca Sanayisinde, Şimdiki Otogar’ın olduğu yerde işe başladım. 1989 yılına kadar Kumluca Sanayisinde çalıştım. 1989 – 1992 yıllarında Antalya eski Sanayinde çalışmaya başladım. 1992 yılında kendi iş yerimi açtım. 1992 yılından 1999 yılına kadar oto tamiri olarak devam ettim. 1999 dan beri oto tamirin yanında hem oto gaz hem oto tamir iki mesleği aynı şekilde sürdürüyorum.

BÖLGEDE BAYİLİKLERİMİZ VAR. ŞİMDİYE KADAR BU ŞEKİLDE DEVAM ETTİK.
İş yerimde benimle birlikte 11 kişi çalışıyoruz. 650 metrekare kapalı alanımız var. Benzinli araçlara LPG dönüşüm sistemi yapıyoruz. Oto tamir, bakım, motor rekteve, ön düzen yani benzinli araçlarla ilgili tamamının bakımlarını yapıyoruz.

Sadece Kumluca Bölgesine değil Kaş, Kasaba, Kınık, Turunçova, Demre, Finike, Elmalı, Korkuteli, Kemer, Çamyuva, Çıralı, Olmypos ve Adrasan yani Batı Antalya Bölgesine hizmet ediyoruz. Çok değişik müşteri potansiyeline sahibiz.
Kumluca Sanayisinde çırak olarak başladığım meslek hayatıma Şu anda Beykonak’ta büyük bir atölyede iş verir hale geldim” dedi.