CHP’li Özer, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin önceki yönetim tarafından 28 yıl kiraya verdiği Konyaaltı Sahil Projesini iptal etmesine ilişkin “Halkın sahilleri yeniden halka iade edilmiştir. Belediye yönetimini yürekten kutluyorum” dedi.

Mevzuata uymayan bir ihaleyle belediyeyi zarara uğratacağı belirtilen Konyaaltı Sahil Projesi sözleşmesinin Antalya Büyükşehir Belediyesitarafından iptal edilmesi üzerine CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer bir açıklamada bulundu.
Özer, “Halkımız başlarındaki yöneticiler tarafından önemsenmeyi gerçekten çok özledi. Bu karar da halkı memnun edecek bir karardır” dedi.
CHP’li Özer açıklamasında şu ifadelerde bulundu:
“Büyükşehir Belediyemiz halkın sahillerini yeniden halka iade etmiş, önceki yönetimin yaptığı yanlışı doğruya çevirmiştir. Belediyeler zaten kamu yararını düşünerek çalışmalı ve proje geliştirmelidir. Kamuya öncelik vermek belediyelerin normalidir. Maalesef insanı değil, rantı önceleyen bir ülke idaresine sahip olunca halkımız da kendisini önceleyen yönetimleri mumla arar oldu. Antalya Büyükşehir Belediyemizin bundan sonra darantçı değil, halkçı uygulamalar yapacağından şüphemiz yoktur. Başkan Muhittin Böcek’i ve yönetim kademesini kutluyorum.”

KAMUNUN YARARINA DEĞİLDİ

Konyaaltı Sahil Projesi için 29 Mart 2018’de ihale yapılmış, ihale şartları rekabet koşullarını ortadan kaldırarak ihaleye tek firmanın girmesini sağlamış ve ihaleyi alan ortaklığa 28 yıllığına kiraya verilmişti. İhaleyi alan firma büfe, yiyecek, içecek, alışveriş ünitelerini kendisi işletmeyip tamamını alt kiracılara kiralamıştı.Belediye tarafından bugüne kadar bu projeye 254 milyon 289 bin 127 lira para harcandığı ve belediyenin 15 milyon 19 bin 116 lira zarara uğratıldığı belirtilmişti. Kalan 26 yıl bu zararın katlanarak artacağı düşünülerek önceki gün ihalenin ve sözleşmenin iptaline karar verildi.