Bu yıl 658’ncisi düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde, Meclisten geçen devamlı altın kemer sahiplerine devlet sporcusu unvanı verilmesine ilişkin düzenlemenin coşkusu yaşandı. Konuyu tüm başpehlivanları kapsayacak şekilde gündeme getiren CHP’li Aydın Özer; “Bu bir kazanımdır. Biz ata sporumuz için bir adım attık, gerisi gelecektir” dedi.

Bu yıl 658’ncisi gerçekleşen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde 2381 pehlivan kol bağladı. Büyük bir coşkunun yaşandığı yağlı güreşlere perşembe günü Meclis’ten geçen düzenleme de damgasını vurdu. CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer’in Meclis gündemine taşıdığı ve tüm başpehlivanların devlet sporcusu unvanı almasını içeren kanun teklifi,tüm partilerin ortak önergesiyle Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde üst üste üç kez altın kemer kazanıp devamlı sahibi olanlara ‘devlet sporcusu’ unvanı verilmesi şeklinde kabul edilmişti. Pehlivanlar bunun bir başlangıç olmasını temenni ettiklerini söyledi.

KATKI KOYDUYSAK NE MUTLU
Kırkpınar’da güreşleri izlemeye gelen CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Meclis’ten geçen kanunla devlet sporcusu unvanı almaya hak kazanan üç ebedi altın kemer sahibi Ahmet Taşçı, Hüseyin Çokal ve Aydın Demir’i kutlayarak “Bu bir kazanımdır, ata sporumuz adına bir katkı koyabildiysek ne mutlu bize. Kırkpınar’da yeni bir sayfa açıldı, biz bir adım attık, gerisi gelecektir düşüncesindeyiz” dedi.

Konuyla ilgili kanun teklifini tekrar sunacaklarını belirten CHP’li Özer, şöyle konuştu: “Önemli olan bu kültürel mirasın sporcularını onurlandırmaktır. Bunun için gayretimiz devam edecek. Sadece Kırkpınar değil, Elmalı Yağlı Güreşlerine ilişkin de çalışmamız olacak."