Danışma kurulu toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Danışma Kurulu toplantısına CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, Finike İlçe Başkanı Mustafa Ökten, 22.dönem Milletvekilleri Nail Kamacı ve Tuncay Ercenk Milletvekili adayı Kemal Bilal Öner, DR Sevindik Gizli, önceki dönem Belediye Başkanları Mustafa Çetinkaya ve Mustafa Taşkın, önceki dönem İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İlçe Gençlik ve Kadın Kolları ve yöneticileri, delegeler ve üyeler katıldı. 
İlçe Danışma Kurulu toplantısı CHP İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz’ün açılış konuşması ile başladı. Başkan Karaöz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Parti Meclis Üyelerine, Genel Başkan Yardımcılarına, İl ve İlçe Gençlik Kolları’na, Kadın Kolları’na, milletvekillerine ayrıca Millet İttifakının bileşeni olan İyi Parti Genel Merkez, Başkan ve Yöneticilerine, il ve ilçe teşkilatlarına ve bu kampanyada emeği geçen Kumlucalı vatandaşlara teşekkür etti. Başkan Karaöz; “60 yıldır özlemle beklediğimiz Kumluca Belediye Başkanlığına ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmak için gösterdiğiniz özverinizi her zaman üzerimizde hissetmek istiyoruz. Yine hep beraber ve birlikte çalışarak var olalım, örgütümüze önem verelim birlik ve beraberliğimizi bozmayalım” dedi.
Ardından Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Rafet Zeyrek, Cavit Arı ve Aydın Özer’in telgrafları okundu. 
2018 yılı kesin olmayan hesap cetveli, 2019 yerel seçimlerindeki gelir-gider farkı cetveli okundu. İlçe Seçim Kurulunun verdiği sonuçlarını açıkladı.
Toplantıda söz alan Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, CHP Teşkilatların her kademsinde yer aldığını, başarıyı yakalamak için çalışmayı hiçbir zaman bırakmadığını, çalışmaların başarıyla sonuçlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. 
Gündem ve Danışma Kurulu ile ilgili öneri ve görüşlerini dile getiren CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul; “Yarın seçim olacakmış gibi birlik ve beraberliğimizi bozmadan çalışmalıyız” dedi. Daha sonra söz alan partililere söz verildi