Mart 2019 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber Kumluca’da halk arasında belediye başkan adaylığında adı geçenleri siz okuyucularımız için derledik.

Kumluca’da halk arasında ismi ön plana çıkan her biri birbirinden değerli olan belediye başkan adaylarının özgeçmişlerini, kariyerlerini siz değerli okuyucularımız için derledik. Açıkladığımız isimlerin tamamı Kumluca’da belediye başkanlık makamını taşıyacak ve yürütebilecek meziyetlere sahip. Kumluca açısından çok şanslı bir durum. Kumluca siyasetindeki gelişmeleri en yakın takipçisi olarak okuyucularımız doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz. İsmi geçen adaylara haksızlık olmaması adına alfabetik sıralamaya göre sıralanmıştır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

Adı geçen adayların hangi partiden aday olup, olmayacağını daha sonraki yazılarımızda açıklayacağız. Önemli uyarı: Adaylar alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

MUSTAFA KÖLEOĞLU KİMDİR?
1976 yılında Kumluca doğan Mustafa Köleoğlu, İlk ve Orta Okulu, Mavikent’te tamamladıktan sonra 1996 senesinde Kumluca Lisesi’nde mezun oldu. Öğrenimimi Kumluca’da tamamladıktan sonra, İstanbul Maltepe Üniversitesi Uluslararası İngilizce Hukuk Fakültesini kazanan Köleoğlu ve ailesinin ekonomik yetersizliğinden dolayı okuluma devam edemedi. Mali müşavir ofisinde hem çalışıp hem de Eskişehir Anadolu Üniversite’nin İktisat (Ekonomi) bölümünden mezun oldu. Askerliğini Hakkari Çukurca sınır karakolunda tamamladı. Nurgül Köleoğlu ile evli ve Mert ile Yiğit adlarında iki erkek çocuk Babası.

Ailesi, Kumluca’da sebze ve meyve üreticiliği yapmaktadır. Köleoğlu, iş hayatı ise, Türkiye Sigorta Acenteleri Federasyonu 2014 yılında Denetmenlik yaptı. Antalya Sigorta Acenteleri Derneğinde 2007 yılından beri Başkan Yardımcılığı yapmaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında Antalya Genç Girişimciler Kurulu olarak 2016 yılından beri Antalya Genç Girişimci İş Adamları yöneticisi olarak görev yapıyor. Altınportakal Ltd. Şti.nin 2003 Yılından beri genel müdürü olan Köleoğlu halen, ATSO Antalya Ticaret ve Sanayi Odasında Disiplin Kurulu Üyesidir.

Köleoğlu siyasi çalışmaları ise, 1996 yılında Kumluca Gençlik kollarında başlayan siyasi çalışması, 1999 CHP Konyaaltı gençliğinde devam etti. 2002 yılında CHP Konyaaltı Gençlik kolu başkanı, 2004 yılında CHP Antalya Gençlik Kolları İl Başkanlığı yaptıktan sonra değişik tarihlerde Konyaaltı yerel ve genel seçim komitelerinde aktif görev aldı. 2014 Ekim ayından 2018 Ocak ayına kadar Dört dönem CHP Antalya İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürdü. 1 Kasım 2015 Genel Seçim ve 16 Nisan 2017 referandumunda CHP Antalya Seçim Bilişim sorumlusu olan Köleoğlu, 2016 yılında da CHP Kumluca Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklamıştı.