Mart 2019 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber Kumluca’da halk arasında belediye başkan adaylığında adı geçenleri siz okuyucularımız için derledik.

Kumluca’da halk arasında ismi ön plana çıkan her biri birbirinden değerli olan belediye başkan adaylarının özgeçmişlerini, kariyerlerini siz değerli okuyucularımız için derledik. Açıkladığımız isimlerin tamamı Kumluca’da belediye başkanlık makamını taşıyacak ve yürütebilecek meziyetlere sahip. Kumluca açısından çok şanslı bir durum. Kumluca siyasetindeki gelişmeleri en yakın takipçisi olarak okuyucularımız doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz. İsmi geçen adaylara haksızlık olmaması adına alfabetik sıralamaya göre sıralanmıştır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

İSA GÜZEL KİMDİR?
Adı geçen adayların hangi partiden aday olup, olmayacağını daha sonraki yazılarımızda açıklayacağız. Önemli uyarı: Adaylar alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

1965 yılında Kumluca’da doğan İsa Güzel, 1983 yılında Kumluca İmam Hatip Lisesi’nden mezun oldu. 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun oldu. 2008 yılında Ahmet Yesevi Üniversitesinde Yönetim ve Organizasyon eğitimi aldı.

Eskişehir Sivrihisar Halilbağı Ortaokulu ve Konya Ilgın Lisesinde Edebiyat Öğretmenliği yaptı. Ardından Sinop Dikmen Lisesinde Okul Müdürlüğü yaptı. Daha sonra Antalya Anadolu Lisesinde ve İzmir Konak 50. Yıl Lisesinde Edebiyat Öğretmenliği görevlerinde bulunduktan sonra 2000 yılında yeniden idareciliğe başladı. İzmir Karşıyaka Örnekköy İlköğretim Okulu ve İzmir Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Eğitimle ilgili birçok projeye imza atan ve ödüller alan İsa Güzel 2003 yılında Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapmıştır.

Güzel, 2014 Yerel Seçimlerinde Kumluca Belediyesine Başkan Adayı olacağından dolayı istifa etmiş, CHP’den Belediye Başkan adayı olmuştur. Belediye Başkanlığını kazanamayan Güzel Muratpaşa Belediyesi Bilgi ve İşlem Müdürü olarak görev yapmaktadır. İsa Güzel Evli ve 3 çocuk babasıdır.