Kumluca Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen çelenk koyma törenine CHP İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz, Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Uluşar, Belediye Meclis Üyeleri, CHP Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Bayram ve ilçe yönetimi katıldı.

Çelenk koyma töreninde konuşma yapan CHP Kumluca İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz; “Kuruluşun ve kurtuluşun, emperyalizme karşı ulusal direnişin, kula kulluk etmeyenlerin, hak ve özgürlüklerin, halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi, kuruluşunun 96. Yılında bütün Türkiye’ye umut olmaya devam ediyor.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim var; Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi” dediği ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyet halk partisinin 96. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

Kurulduğu günden bu yana Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk ilke ve devrimlerinin, cumhuriyetin, demokrasinin, laikliğin, aydınlanmanın, insan haklarının, hukukun üstünlüğünün, emeğin, sosyal adaletin, hak ve özgürlüklerin yılmaz savunucusu olmuştur ve olmaya devam edecektir.

Ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel dönüşümlerin altında imzası bulunan, devrimci bir parti olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin temelinde, emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuva-yi Milliye, Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti vardır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kuruluş felsefesinde, Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik ilkeleri üzerinden şekillenen Atatürk Devrimleri ve ALTI OK ilkeleri vardır.

Cumhuriyet Halk Partisi; özgürlük, eşitlik, dayanışma ve barış gibi sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini pusula edinmiş, ezenin değil ezilenin, sömürenin değil sömürülenin, hak verilmez alınır diye yollara düşenlerin, mazlumların sesi ve umudu olan bir partidir.

Partimizin ideolojisini besleyen üç ana kaynağı şöyle özetleyebiliriz: Atatürk’ün modernleşme devrimi ve ALTI OK ilkeleri, Sosyal demokrasinin evrensel kuralları ve Anadolu ve Trakya’nın tarihsel ve felsefi birikimi.

Cumhuriyet Halk Partisi, bu ideolojik birikim, değer ve duyarlılıklar temelinde; Ulusal kurtuluş mücadelesinin tam bağımsızlık ruhunun temsilcisidir… Laik demokratik cumhuriyetin kararlı savunucusudur… Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde oluşturulan ve dünyada başka örneği olmayan çağdaş Türkiye modelinin güvencesidir.

Cumhuriyeti kuran ve çağdaş Türkiye’nin temellerini atan Cumhuriyet Halk Partisi, aynı zamanda ülkede çok partili düzene geçerek demokrasi sürecini başlatan bir partidir.

Cumhuriyet Halk Partisi, çağdaş özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı demokrasiyi, ülkemiz ve insanlarımız için vazgeçilmez bir yaşam biçimi olarak görmektedir. Demokrasiyi güçlendirerek kesintilere uğramasını önlemek, partimizin öncelikli amacıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi; güçlünün değil hukukun üstünlüğünü savunan, evrensel hukuk ilkelerine dayalı bir hukuk devleti anlayışının ve yargı bağımsızlığının bütün koşullarıyla sağlanmasını temel hedefi haline getirmiş bir partidir. Hak, hukuk ve adalet mücadelemizin temelinde bu ilke vardır.
Kısacası, Cumhuriyet Halk Partisi insana, canlıya, yaşama ait bütün değerlerin teminatı olan bir ulu çınardır.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin olduğu yerde umut vardır, aydınlık yarınlar vardır.
Cumhuriyet Halk Partimizin kuruluş yıldönümü vesilesiyle başta kurucumuz büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ile İsmet İNÖNÜ ve yol arkadaşlarını, tüm genel başkanlarımızı, partimize canla başla emek veren bütün yoldaşlarımızı şükranla anıyor, aklın ve bilimin rehberliğinde ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyine taşıma inanç ve kararlılığımızla, partimizin 96. kuruluş yıldönümünü yürekten kutluyorum” dedi.