Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si top­lan­tı sa­lo­nun­da ya­pı­lan Kum­lu­ca Eği­tim Vakfı (KUMEV) Ola­ğan Genel Kurul top­lan­tı­sı, yö­ne­tim ku­ru­lu üye­le­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hü­sa­met­tin Çe­tin­ka­ya’nın baş­kan­lı­ğın­da ger­çek­leş­ti. Be­le­di­ye Baş­ka­nı Çe­tin­ka­ya, vak­fın yeni he­de­fi­nin Kum­lu­ca’ya üni­ver­si­te ka­zan­dır­mak ol­du­ğu­nu söy­le­di.

Kum­lu­ca Eği­tim Vakfı (KUMEV) Ola­ğan Genel Kurul top­lan­tı­sın­da divan baş­ka­nı ve divan üye­le­ri­nin se­çi­mi, di­va­na yetki ve­ril­me­si, kar zarar bi­lan­ço gö­rüş­me­le­ri, 2016 yılı fa­ali­yet ra­po­ru ve de­net­çi ra­po­ru­nun okun­ma­sı, yö­ne­tim ku­ru­lu ve de­net­çi­nin ib­ra­sı, yeni yö­ne­tim ve de­ne­tim ku­ru­lu­nun se­çi­mi ile 2017 yılı tah­mi­ni büt­çe­si gö­rü­şül­dü.
Gö­rüş­me­lin so­nun­da yö­ne­tim ku­ru­lu­nun aynen gö­re­ve devam eder­ken, de­ne­tim ku­ru­lu­na üye­ler ara­sın­dan yeni de­net­çi­ler se­çil­di.

Kum­lu­ca Eği­tim Vakfı’nın (KUMEV) il­çe­de uzun sü­re­dir eği­ti­me açı­lan her yola ışık tut­tu­ğu­nu ha­tır­la­tan Kum­lu­ca Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hü­sa­met­tin Çe­tin­ka­ya, vak­fın etkin gi­ri­şim­le­ri ve ka­rar­lı du­ru­şu sa­ye­sin­de 7 bin met­re­ka­re alana ku­ru­lu Ak­de­niz Üni­ver­si­te­si Kum­lu­ca Mes­lek Yük­se­ko­ku­lu okul bi­na­sı ve Kum­lu­ca Sağ­lık Bi­lim­le­ri Fa­kül­te­si’nin il­çe­ye ka­zan­dı­rıl­ma­sın­da aktif ola­rak kat­kı­sı bu­lun­du­ğu­nu söy­le­di. Çe­tin­ka­ya, “Kum­lu­ca Eği­tim Vakfı, yük­se­ko­kul ve fa­kül­te bi­na­sı­nın il­çe­ye ka­zan­dı­rıl­ma­sı gi­ri­şi­miy­le il­çe­de­ki eği­tim ata­ğı­na büyük bir ivme kat­mış­tır. Bu gi­ri­şim­ler­de eği­ti­me ya­pı­lan her ya­tı­rım ge­le­ce­ğe ya­pı­lan ya­tı­rım­dır şi­arıy­la ha­yır­se­ver­le­rin­de maddi ve ma­ne­vi des­te­ği alın­mış, kişi, kurum ve ku­ru­luş­la­rı da için­de ba­rın­dı­ran etkin bir ça­lış­ma yü­rü­tü­le­rek eği­ti­me açıl­mış­tır. Şim­di­ki he­de­fi­miz de Kum­lu­ca’ya bir üni­ver­si­te ka­zan­dır­mak­tır. İnşal­lah aynı ka­rar­lı­lık ve inanç­la ba­şa­ra­ca­ğı­mı­zı umu­yo­ruz” diye ko­nuş­tu.