TARIMSAL ÜRÜNLERİ TESİSİ YAPILACAK ARAZİ SATILDI
Kumluca Belediyesinde yapılan ihaleye 3 ayrı Firma Katıldı. 1 Milyon 3 Bin TL ye veren YEK Tedarik Hizmetleri A.Ş. Firması 3Bin 194.33 Metrekarelik arsanın sahibi oldu. Organize Sanayi Bölgesi özelliği taşıyan bu bölgedeki diğer arsalarında satışı yapılacak.

Mavikent Mahallesi Çanakçı Mevkiinde Organize Sanayi Bölgesi şeklinde planlanan arsalar hakkında açıklama yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya; “İlçemiz, tarım ürünlerinin yetiştirilmesi ve pazarlanması konusunda ülkemizin öncü üretim merkezlerindendir. Her geçen gün artan güvenli gıda ihtiyacı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yeni üretim ve pazarlama merkezleri ortaya çıkmıştır. Belediye yönetimi olarak yıllardır ilçe tarımının önünü açmaya ve ilçe tarımının vizyonunu geliştirmeye, ilçemize ve ilçemizde tarım sektöründe çalışan vatandaşlarımıza yeni fırsatlar sunmaya gayret göstermekteyiz.

Mavikent Mahallesinde kurulacak yeni tesisler önemli bir yere sahip olduğumuz tarım sektöründe ilçemize yeni bir sıçrama, dünya pazarlarıyla rekabet yolunda bize yeni kapılar açacaktır.

2000’li yılların başında Kumluca Toptancı Hal Kompleksi ve Paketleme tesisleri projelerimiz, bugün örtü altı turfanda sebze üretimi konusundaki öncü konumumuzun temel taşlarından birisidir. Bugün Mavikent Mahallemiz de hayata geçireceğimiz bu proje önümüzdeki yıllarda bu konumumuzu korumamızda ve daha yüksek üretim ve pazarlama potansiyelimize çıkmamıza temel oluşturacaktır. Yapılacak olan tesisler şimdiden yatırımcı arkadaşlara hayırlı olsun. Arsamızın birisi ihale yoluyla satılmıştır. Diğer arsalarında satışı da yapılacak. Satılan arazide inşaat çalışmaları hemen başlayacak “dedi.