Kumluca Belediyesi Eski Başkanı Hüsamettin Çetinkaya: “Sütten Çıkmış Ak Kaşık Kadar temizim. 19 Sene Hiç Şaibesiz, Şeffaf Bir Belediye Başkanlığı Yaptım. Halkım ve partim isterse belediye başkan adayı olurum. Aday gösterilmezsem de başka partiden kesinlikle aday olmam" dedi.Belediye başkanlığını tercih ettim
Siyasi hayatı boyunca adaylıkla ilgili hiç bir zaman talebi olmadığını dile getiren Çetinkaya, “1999 yılında ilk belediye başkanı adayı olurken de hiç bir siyasi partinin kapısını ‘beni aday yapın’ diye çalmadım. Bana Aday olma talebinde bulunuldu, aday oldum. 2007 seçimlerinde Rahmetli Ak Parti İl Başkanı Hamza Taş, aday olmam konusunda telefonla beni bir kaç kez aradı. ‘Batı Antalya da sıkıntımız var’ dedi. Bende kanalizasyon, arıtma, huzur evi, kule birçok yer şantiye halindeydi. İlçede bitmesi gereken işler vardı. Bittiği zaman işletilmesinde büyük sıkıntılar yaşanabilirdi. Ben aday olmak istemiyorum, ama partim için gece gündüz çalışırım dedim. Sonuçta da milletvekilliği ile ilgili herhangi bir teşebbüsüm olmadı” ifadelerini kullandı.

“2011 YILINDA MENDERES TÜREL ADAY OLMAM GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ”
2011 seçimlerinde Menderes Türel’in Milletvekili Adayı olmam yönünde görüş bildirdiğini açıklayan Çetinkaya, “Türel’in kendisinin aday adayı olacağını ve benimde aday adayı olmam gerektiğini söyledi. Ve bu durumu Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini söyledi. Bende ‘senin aday olduğun yerde bizim aday olmamıza gerek yok, biz canla başla çalışırız’ dedim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından uygun görülmemize rağmen, yine de belediye başkanlığıma devam etmek istedim” dedi.

“KUMLUCA’DA HAYAL KIRIKLIĞI YARATAN MİLLETVEKİLLİĞİ ADAYLIĞI İLE İLGİLİ SÜRECİ ANLATTI”
24 Haziran seçimlerinde aday gösterilmemesi ilgili detayları açıklayan Hüsamettin Çetinkaya şunları söyledi:

“2018 seçimleri erkene alınmış bir seçim dönemiydi. Bölge halkının ve genel olarak Antalya bölgesinde ismimin ön plana çıktığı bir süreç oldu. Nisan ayının 24’ünde Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, beni arayarak ‘başkanım sizde uygun görürseniz Batı Antalya'da sizi vitrine koyup oy artışına katkı sağlayacağınızı düşünüyoruz. Genel merkeze ulaştırıp izin alacağız’ dedi. Ben de ‘Partimin buna ihtiyacı varsa olabilir’ dedim.

25 Nisan gecesi ise MYK üyesi Antalya Milletvekili Mustafa Köse arayarak, ‘Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığında yapılan toplantıda aday olmam halinde oylarımız artacak, konuyu genel merkeze taşıyoruz’ dedi. 26’sında ise müracaatın son günü 15.30’da Menderes başkanım genel merkeze göndermiş olduğu referansı telefonla bana gönderdi. Bu olaylar gerçekleşirken yanımda Belediye Meclis Üyesi Şefik Durdaş’ta bulunuyordu. Daha sonra İlçe Başkanımız Arif Yavuzer’in de katılımıyla yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda istifa dilekçesini vererek, aday adaylığı müracaatımızı yaptık. Menderes Türel, yurt dışında olan Cumhurbaşkanımıza gece yurda dönüşünde durumu ilettiğini, Cumhurbaşkanımızın hayırlı olsun temennisinde bulunduğunu söyledi.

Tüm bu süreçlerden sonra aday gösterilmedim. Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesine saygı duydum. Meydanlarda partim için oy istedim ve partime destek oldum. Çünkü mesele memleket meselesi, şahıs meselesi değildi.”

15 TEMMUZ’DA HALKI MEYDANLARA ÇAĞIRAN İLK KİŞİYİM
Darbe girişimi yapıldığı sırada halkı meydanlara davet eden ilk kişi olduğunu anlatan Çetinkaya, “15 Temmuz darbe girişimi gecesi ilk meydana çıkan ve vatandaşları sokağa davet eden kişiyim. Portakal bahçelerine kaçıp sığınanlar oldu. Bizler onuruyla, şerefiyle yaşayan insanlarız. Mertçe duruşumuzu gösterdik. Beni arayan Antalya’da hamile olan kızımı ve Kütahya’da okuyan kızımı ve yakınlarımı meydanlara çıkmalarını söyledim” şeklinde konuştu.

KARDEŞİM ÖZÜR DİLENİP, BIRAKILDI
Kardeşi Ramazan Çetinkaya’nın, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalında Profesör olduğunu hatırlatan Çetinkaya, “ismi Başhekimlikte geçtiği için iftira attılar. Bir gün gözaltına alındı bırakıldı. Benim kardeşim İmam Hatip Lisesi’nde okul birincisiydi. İmam Hatip’te okuyupta, tıp fakültesini kazanan ve profesör olan ilk kişidir. Sebep ise çocuklarının burslu cemaat okullarında okumasıydı. Benim kardeşim çok zor şartlarda ekonomik güçlüklerle buraya kadar geldi. Cemaat bağlantısı olmadığı anlaşılınca özür dilenerek, bırakıldı. Görevini başarıyla yürütüyor” dedi.

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ İLE HİÇBİR İLGİMİZ YOK
Fettullahçı Terör Örgütü ile hiçbir bağlantılarının olmadığını vurgulayan Çetinkaya şunları söyledi:

“FETÖ ile ilgili benim gözaltına alınıp, ifademin alındığı külliyen yalan. Eşim Edebiyat öğretmenidir. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu çok iyi bilir. Belediye başkanının eşi olması ve toplumun her kesimiyle diyaloğu olduğundan Kumluca’da 2011 yılında kurulan Damla Derneğine zorla üye yapılmış. Kesinlikle hiçbir faaliyetine katılmamıştır. 17-25 Aralık operasyonundan sonra da dilekçe vererek buradaki üyeliğinden istifa etti. Ondan sonra oluşan yönetimde de ismi hiçbir şekilde yer almadı. Bu olaydan dolayı ifadesine başvurdular, işlem yapılma gereği bile duyulmadı. Bazı söylentilere göre, eşimin gözaltına alındığı, tutuklandığı yalandır. Eğer bir suçlu arıyorsak, toplumun yüzde 90’nına şüpheyle bakmamız gerekir. 19 sene kanunlar çerçevesinde şaibesiz, şeffaf bir belediye başkanlığı yaptım. Sütten çıkmış ak kaşık kadar temizim.”

TEKRAR ADAYIM
‘Partim isterse tekrar aday olurum’ diyen Hüsamettin Çetinkaya, “Kumluca halkı ve partim isterse AK Parti’den tekrar belediye başkan aday olurum. Aday gösterilmezsem de başka partiden aday olmam” dedi.