Kumluca Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si top­lan­tı sa­lo­nun­da ya­pı­lan top­lan­tı­ya 25 mec­lis üye­sin­den 20’si ka­tıl­dı. Top­lan­tı­nın açı­lı­şın­da ko­nu­şan Be­le­di­ye Baş­ka­nı Hü­sa­met­tin Çe­tin­ka­ya ha­zi­ran ayı mec­lis top­lan­tı­sı­nı ger­çek­leş­ti­re­cek­le­ri­ni, mü­ba­rek aylar do­la­yı­sıy­la tüm mec­lis üye­le­ri­nin Ra­ma­zan ayını teb­rik etti. 
Top­lan­tı­da yoğun bir gün­dem ol­ma­dı­ğı­nı be­lir­ten Çe­tin­ka­ya, Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan yü­rü­tü­len iki önem­li proje hak­kın­da mec­li­si bil­gi­len­di­re­cek­le­ri­ni söy­le­di.

Çe­tin­ka­ya şun­la­rı kay­det­ti:
“Be­le­di­ye ola­rak yü­rüt­tü­ğü­müz proje ve ça­lış­ma­lar içe­ri­sin­de il­çe­nin pro­fi­li açı­sın­dan önem­li ol­du­ğu­nu dü­şün­dü­ğü­müz iki büyük pro­je­miz var. Bun­lar­dan bi­ri­si Ka­ra­te­pe Stadı ile ga­le­ri­ci­ler si­te­si kap­sa­yan alan­da yeni bir stad­yum pro­je­si, di­ğe­ri ise Kum­lu­ca Kül­tür Mer­ke­zi­dir. Yeni stad­yum pro­je­si­ni ele ala­cak olur­sak; şeh­rin gi­ri­şin­de Sem­bol Cami, Ka­le­ku­le ve Stad­yum şek­lin­de, ya­pı­la­rın mi­ma­ri ola­rak bir­bi­riy­le bü­tün­le­şe­rek böl­ge­ye sos­yal bir ha­re­ket­li­lik ge­ti­re­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­ruz. Ka­ra­te­pe’de şu ana kadar ya­pı­lan et­kin­lik ve ak­ti­vi­te­le­rin ta­ma­mı yeni stad­yum­da en mo­dern ve ferah ko­şul­lar­da ya­pı­la­bi­lecek. Pro­je­de sta­dın al­tın­da yol cep­he­si kıs­mın­da mi­ma­ri do­ku­ya uyum­lu es­te­ti­ği ön plan­da tu­tul­muş iş yer­le­ri de ola­cak. Kum­lu­ca Kül­tür Mer­ke­zi in­şa­atı­mız­da ise sona yak­laş­tık di­ye­bi­li­riz. İçe­ri­sin­de kon­fe­rans sa­lo­nu, kü­tüp­ha­ne, ders­lik, sergi sa­lo­nu, ka­fe­ter­ya ve mes­cit bu­lun­du­ran bina ta­mam­la­nıp hiz­me­te açıl­dı­ğın­da Kum­lu­ca’ya pres­tij ka­zan­dı­ra­cak sos­yo­kül­tü­rel bir et­kin­lik mer­ke­zi ola­cak. Ni­ha­ye­tin­de bu iki proje de şeh­rin kim­li­ği­ni oluş­tur­ma­sın­da önem­li bir kay­nak olup, ge­lecek ne­sil­le­re de miras ola­rak ka­la­cak­tır.”
Top­lan­tı so­nun­da Kum­lu­ca Be­le­di­ye­si İmar ve Şe­hir­ci­lik Mü­dür­lü­ğün­de gö­rev­li Mimar Seda Er­türk ve Mimar Beyza Turan ta­ra­fın­dan stad­yum pro­je­si ve Kum­lu­ca Kül­tür Mer­ke­zi hak­kın­da mec­lis üye­le­ri­ne de­tay­lı bir sunum ya­pıl­dı. Su­num­la­rın ar­dın­dan top­lan­tı sona erdi.