Kumluca’da düzenlenen etkinliklere Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Yusuf Göven, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Altınay, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, daire amirleri, STK Temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Gece Kumluca Belediyesi mehteran Takımının Gösterileri ile başladı.

Ardından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitliği ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsünden yaptığı konuşmalar canlı olarak dev ekrandan görüntülü olarak izlendi. Daha sonra Kumluca Müftülüğü’ne bağlı İmam Hatipler tarafından Kur’anı Kerim, ilahi, kaside ve dualar okundu. Öğrenci ve yetişkinler tarafından 15 Temmuz ile ilgili şiirler ve kompozisyonlar okundu. Gecede Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Yusuf Göven de 15 Temmuz ile ilgili birer konuşma yaptı.

Kaymakam Hakkı uzun ve Başkan Göven, 15 Temmuz hain kalkışmasının, ne kadar tehlikeli bir kalkışma olduğunu, ancak bu milletin darbe adı altındaki artık bu tür ihanetlere boyun eğmeyeceğini anlattılar.

Kumluca’da 15 Temmuz 2016 da yaşanan hain darbe girişiminde Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya kürsüye geldi. Çetinkaya kürsüye gelmeden önce ilçede darbe girişiminin ilçe halkına nasıl yansıdığı ve o gece nasıl hareket edildiği, nelerin yaşandığını içeren bir video yayınlandı.

Darbe gecesinde Kumluca Belediye Başkanlığı yapan Hüsamettin Çetinkaya; “Bu ülkede 1960, 1980, 28 Şubat gibi darbeler yaşanmıştır. Rahmetli Menderes 3 arkadaşı ile birlikte 60 darbesinde şehit edilmiştir. Her darbede demokrasi askıya alınmış, milletin seçtiği kişiler görevden alınarak millet iradesi hiçe sayılmıştır” dedi.

Darbe gecesi, AK Parti İl Başkanı Avukat Rıza Sümer ve AK Parti Milletvekili Mustafa Köse ile birlikte ilçenin tanınmış simalarından Şefik Durdaş’ın evladının nişan merasiminde olduklarını, kalkışmanın yaşandığını öğrendikten itibaren acilen görev dağılımı yaparak, vatandaşların Cumhuriyet meydanında toplanmasını sağladıklarını anlattı.

Çetinkaya; “İstanbul Ankara’da vatandaşlarımız tankların önüne yatıyor. Birçok illerimizde askeri araçların kışladan çıkması engelleniyordu. İnanın Kumluca’dan tank geçseydi, Kumluca halkı da tankın önüne yatardı” dedi.

Gecenin sonunda Kumluca Müftüsü Hacı Kahraman tarafından dua okundu. 00.18’de de imam hatipler tarafından okunan sela ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gecesi programı sona erdi.