Panama Tasarım ve Reklamcılık Matbaacılık Organizasyon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karatepe tarafından Belediye Başkanı ve belediye yönetimine Rhodiapolis Antik Kenti için hazırlanan promosyonların tanıtımı için sunum yapıldı
Kumluca Belediye Konferans Salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısına Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Başkan Yardımcıları Ramazan Çataltepe, Mustafa Sungur, Süleyman Falay, birim müdürleri ve personel katıldı.

Ülkemizde tarihi ve antik değeri olan Yere Batan Sarayı ve Sultan Ahmet Cami gibi birkaç eserin dışında kendine has bir logosu olan Antik değer olmadığını belirten Panama Tasarım ve Reklamcılık Matbaacılık Organizasyon Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karatepe; “Biz firma olarak, Rhodiapolis Antik Kenti için Antik Kentte bulunan taş lahitlerdeki yazıların karakteriyle uyuşan bir logo hazırladık. Bu logodaki yazı karakteri Likya ve Roma Dönemindeki resmi yazışmalarda kullanılan karakterlerdir. Bu logo Rhodiapolis yazısıdır.

Rhodiapolis yazısındaki O harfinin içine antik kentteki tiyatronun tam orijinal resmi olan çizimi yerleştirdik. Rhodiapolis logosunu İkon haline getirdik. Rhodiapolis Antik Tiyatrosunu başka antik kentlerdeki tiyatrolardan ayıran özellikler var. Kimse bu bizim tiyatronun çizim şekli diyemez.

Ayrıca biz bu logoyu, ajanda, cep dosya, broşür, karşılama merkezi levhası, kırlangıç yol ve şehir içinde Megaliht, Bilbordlarda, tanıtım kitapları, çay bardağı ve kahve fincanlarında, bez ve kâğıt çantalarda, bileklik ve rehberlerin kokartlarda, otobüs ve araç giydirmede, yol yönlendirme levhalarında ve antik kentin girişindeki levhalarında kullanacağız.

Panama Tasarım ve Reklamcılık Şirketi olarak, Kumluca Belediyesi ile yapacağımız ortak çalışmada, bu logoyu insanların bilinç altına yerleştireceğiz. Mesela Antik Kentten çay içmek için alınan bir kâğıt bardak başka bir antik kente kadar gidecek. Giydirdiğimiz bir otobüs başka turistik şehirlerde dolaşacak, broşürler ülkemizin ve dünyanın çeşitli yerlerine ulaşacak. Rehberlerin Kokartlarında çok sayıda antik kentte gidecek. Bu ve buna benzer tanıtım yolları ile İnsanlarımızın bilinç altına bu Rhodiapolis Antik Kenti nerede sorusunu yerleştireceğiz” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise; “Panama Tasarım ve Reklamcılık Matbaacılık ve Organizasyon Şirketi’nin sunumundan yeterince bilgi aldık. Bundan sonra icraata ve uygulamaya geçeceğiz. Hedefimiz Rhodiapolis Antik Kentine en kısa zamanda yapacağımız çalışmalarla turlar aracılığıyla veya bireysel turist çekmek olacaktır” dedi.