Antalya’nın batısına üniversite açılacağını müjdelendi. Öğrencilere hitaben konuşan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, “Suriye ve Irak buna en yakın örnektir. Ay Yıldızlı bayrağın altında yaşamak ayrıcalıktır. Bunun kıymetini bilin. Devletimize sahip çıkın” şeklinde konuştu.

Antalya Milletvekili Atay Uslu, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, Kumluca Belediye Meclis Üyesi Halil Karataş yeni eğitim öğretime açılan Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesini ziyaret etti
Heyet, Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel’i makamında ziyaret etti. Öncel, ziyarete gelen heyete fakülte hakkında bilgiler verdi.

FAKÜLTEDE 64 HEMŞİRELİK ÖĞRENCİSİ VAR
Dekan Öncel; “Bu yıl ilk defa eğitim ve öğretim veren Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesinde 64 öğrenci bulunuyor. 5 ayrı öğretim elemanımız var. Bu öğrencilerimizin hepsi hemşirelik bölümünde okuyor. Ayrıca Meslek Yüksek Okulunda aktif olarak 330 öğrenci eğitim görüyor. Meslek Yüksek Okulunda da Seracılık, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Yönetimi ve Bahçe Tarımı gibi 4 ayrı bölümüz var” dedi.

ANTALYA’NIN BATISINA ÜNİVERSİTE
Antalya’nın batısına üniversite yapılmasını hedeflediklerini kaydeden Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, “Kumluca İlçemizde bu yıl ilk defa eğitime başlayan Sağlık Bilimleri Fakültemizi ziyaret etmek istedik. Fakülte binamızı eğitim öğretime uygun bir bina olarak gördük. Elbette bu yıl ilk yıl olduğu için eksiklikler olacak. Sorunlar çözülür. Kurban Bayramı’nda Dış İşleri Bakanımız müjdeyi verdi. Antalya’nın batısına Üniversite açılacak” dedi.

USLU GENÇLERE NASİHATLAR VERDİ
Atay Uslu öğrencilere yönelik yaptığı konuşma da ise; “Gençler siz bizlere taleplerinizi bildirdiniz. Bizim de sizden taleplerimiz var. Ben 15 yıl önce sizin gibi öğrenciydim. Kaymakamlık yaptım. Vali Yardımcılığı yaptım. Şimdi de milletvekiliyim. Bu bir bayrak yarışıdır. Bir gün bu bayrağı sizler devir alacaksınız. Kendinizi çok iyi yetiştirmelisiniz ki bu ülkeyi bugünkünden daha ileri noktalara taşımalısınız” dedi.

AY YILDIZLI BAYRAĞIN ALTINDA YAŞAMAK AYRICALIKTIR
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise; “Gençler ulaşım ve konakladığınız yurt binasının bahçe aydınlatmasının olmadığından şikâyet ediyorsunuz. Bunlar küçük sıkıntılar. Biz bu sıkıntıları gideririz. Sorunlar olacak. Çünkü bu fakülte yeni açıldı. Devletimiz büyük bir devlettir. Bakın bizimle gelen konuklar anlatıyor. Okuduğumuz fakülteyi biz kurduk. Fakültenin bahçesinin taşlarını ayıklayıp ağaç diktik diyorlar. Bugün böyle bir iş yapan var mı? Yok. Elbette eğitim aldığınız binanın bahçesine ağaç dikeceksiniz. O ağaçlar sizlerin eseriniz olacak. Ancak artık binaları ve tüm sosyal imkanları devletimiz sağlıyor. Önemli olan sizlerin çok iyi çalışıp, gelecekte bu devlete daha yararlı bireyler olmanızdır. Gençler başınızı kaldırın bakın. Disiplinli bir devlet olmadığında nelerin olduğunu görüyorsunuz. Suriye ve Irak buna en yakın örnektir. Ay Yıldızlı bayrağın altında yaşamak ayrıcalıktır. Bunun kıymetini bilin. Devletimize sahip çıkın” dedi.