Kumluca'da Ramazan ayı öncesi tüketimi artan gıdalara yönelik üretim ve satışı yapılan fırın ve pastaneler denetlendi. Halk sağlığını doğrudan ilgilendiren gıda üretimi ve tüketimi konusunda denetimlerini sıklaştıran Kumluca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, üretiminin uygunsuz olduğu tespit edilen bazı işyerleri hakkında tutanak tuttu.

Ekipler denetimlerde işyerlerinin genel temizliği, çalışanların hijyen eğitimi, ürünlerin üretim yerleri ve kullanılan ekipmanların uygunluğu, üretimde kullanılan ürünlerin son kullanma tarihleri ve ekmek gramajlarını kontrol etti. Uygunsuzluk tespit edilen bazı ürünlere imha edilmek üzere tutanakla el konulurken, bazı işletmelere de cezai müeyyide uygulanarak işletmeler hakkında Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ayrı ayrı tutanak tuttu.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, gıda üretim ve tüketimi yapılan işyerlerinde rutin denetimlerin Ramazan ayı dolayısıyla sıklaştırıldığını, amaçlarının halkın sağlığını korumak ve olası olumsuzlukların önüne geçmek olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Gıda üretiminde halk sağlığını gözeterek üretim ve satış yapan işyeri sahiplerine teşekkür ediyoruz. Amacımız işyerlerine ceza yazmak değil, gıdaların üretimden tüketilinceye kadar sağlıklı ve güvenilir şekilde üretilmesi ve halkımıza sunulmasını sağlamaktır" dedi.