Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat ve Kongre Merkezi doldu taştı. Merkezin giriş kısmına ekran konularak davetlilerin toplantıyı takip etmesi sağlandı. Projeler davetliler tarafından çok beğenildi.

Aday tanıtım ve proje tanıtım toplantısına, Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse ve Atay Uslu, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, Ak Parti Kumluca İlçe başkanı Erol Uysal, MHP Kumluca İlçe Başkanı Yücel Kaplan, MHP Antalya İl Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, Muhtarlar, partililer ve çok sayıda davetliler katıldı.

İstiklal marşı ve saygı duruşunun ardından Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya'nın projeleri tanıtıldı.

20 YILDIR BUNU KORUMAYI BAŞARDIK
Çetinkaya, “20 yıl önce yola başlarken şunu demiştik; Seçilmiş bir insan seçildiği kentin yerel önderidir. O kentte yaşayan her bir bireyin bireysel derdiyle ilgilendiği gibi, kentinin hür türlü toplumsal dertleriyle de ilgilenmek zorundadır. Söylediğimiz ikinci şey seçilen insan kentini bir master plan çerçevesinde her yönüyle bir bütün olarak geliştirmelidir demiştik. Bir şey daha demiştik biz belediyeyi şeffaf olarak yöneteceğiz her yönüyle şeffaf bir belediyecilik yapacağız bunun sembolü makam odamızın kapısı cam olacak demiştik. O gün rakiplerimiz 15 günde kapatırsın demişlerdi ama biz 20 yıldır bunu korumayı başardık" dedi.

KUMLUCAYI BİR BÜTÜN OLARAK GELİŞTİRDİK
Göreve başladığında kuyulardan su basılarak şehir şebekesine su verilmeye çalışıldığını hatırlatan Çetinkaya, “Günde 3 defa elektrik kesiliyor her kesildiğinde sular da kesiliyordu, sular çoğu zaman akmıyor aktığında da yer altı suyu olduğu için sağlıklı değildi. Kanalizasyon yoktu, kış gelince sokaklardan fosepti akıyordu, düzenli çöp depolama tesisimiz yoktu. Antalya tarafından ilçeye giren ve çıkan misafirlerimizi çöpler karşılıyordu.

İlçemiz böyle sorunlarla boğuşurken hiçbir sorunu diğerinden ayırmadan hepsini bir plan çerçevesinde ele aldık. İçme suyunu da, kanalizasyonu da, düzenli çöp depolamayı da, sosyal donatı alanlarını da, festivalleri de, pazar yerini de kısacası ilçenin ne tür sorunu varsa hepsini küçük büyük demeden aynı başardık. Bunları yaparken bir yandan da eğitimde sorun varsa Milli Eğitim Bakanlığıyla, enerjide sıkıntı Enerji Bakanlığıyla, tarımda sıkıntı varsa özel sektör ve devletin kurumlarıyla, sağlıkta sorun Sağlık Bakanlığıyla kısacası nerede sorun varsa milletvekillerimiz vasıtasıyla hükümetimiz ile temas kurduk. Bu sorunların çözülmesi için çok çalıştık ve başarılıda olduk. Kumluca'yı bir bütün olarak geliştirdik belediyenin, özel sektörün ve merkezi hükümetin arasında yakaladığımız uyum ile işte tüm bunları başardık” şeklinde konuştu. Çetinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

60 MİLYON LİRA BEDELLE İÇME SUYU PROJESİ
“Son beş yılda Büyükşehir Belediyemiz ile yakaladığımız uyum ile Kumluca'mızda çok büyük hizmetler gerçekleştirdik. 60 milyon lira bütçeli 13 kırsal mahallemizi içme suyu ile kavuşturan bir dev bir yatırımı büyükşehir belediyemiz ve Menderes Türel başkanımız Kumluca'mıza kazandırdı. 6000 kişinin yaşadığı kırsal mahallelerimize 60 milyon lira yatırım yaparak her bir aileye ortalama 50 bin lira yatırım yaparak büyük bir sağlıklı içme suyu yani yaşamla buluşturdu Menderes başkanımız. Beykonak sahiline Kumul Parkı yaptı, Karagöl yaylasının içme suyu sorununu çözdü, yollarımızı sıcak karışım asfaltla kavuşturdu.

20 YILDA TÜRKİYE ORTALAMASININ İKİ KATI BÜYÜME YAKALADIK
İçinde yaşadığımız 21. Yüzyıl her şeyin çok hızlı değiştiği ve dönüştüğü bir yüzyıl biz geride kalan 20 yılda Türkiye ortalamasının iki katı bir büyüme ve gelişmeyi yakaladık. Önümüzdeki dönemde de bu değişim ve dönüşüme ayak uydurabilecek yeni projeler hazırladık. 7 ana başlıkta 79 proje hazırladık.”

Daha sonra ekranlarda 9 dev proje için hazırlatılan filmler izlendi. Tekne Parkı Projesi, Kumluca Er Meydanı Projesi, Sıcak Karışım Asfalt Üretim Tesisi Projesi, Sarnıçtepe Teleferik Projesi, Kanal Kumluca Projesi, Maviyol ve Bisiklet Parkları Projesi, Cadde ve Sokak Yenileme Projesi, Salça Mevye Suyu ve Sebze-Meyve Kurutma Fabrikası Projesi, Gençlik Bilim ve Spor Merkezi Projesi hakkında hazırlanan proje tanıtım filmleri izlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in Kumluca hakkında yapmayı planladığı projelerin tanıtım filmi izlendi.

MEVCUT HASTANENİN İKİ KATI EK BİNA YAPILIYOR
Hüsamettin Çetinkaya, “Önümüzdeki dönemde Hükümetimiz, Büyükşehir belediyesi ve Kumluca belediyesi işbirliği ile bu projeleri hayata geçirme sözü veriyoruz. Bakın bugün Kumluca 10 bin m2 alanı olan bir devlet hastanesine sahip artık bize yetersiz gelmeye başladığı için Dışişleri Bakanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte bakanlığa ilettik ve sonuçta Kumluca 18 bin m2 kapalı alana sahip mevcudun neredeyse iki katı büyüklüğüne sahip bir ek hastane binasına kavuşuyor, inşaat çalışmalarına başlandı. İşte hükümet, büyükşehir ve ilçe belediyesi uyumunun en güzel örneği. Biz sizlerden alacağımız destekle ve sahip olduğumuz uyumla Antalya'mızı ve Kumluca'mızı daha ilerilere taşıyacağız” dedi.