Cumhur İttifakı Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında Mavikent’te vatandaşlarla bir araya geldi.

MAĞDURİYET GİDERİLECEK
Yaşanan afet nedeniyle devletin gerekli yardımları yapacağını söyleyen Çetinkaya, “mağdur olan vatandaşlarımızla ilgili afetten zarar görenlerin alabilecekleri yardım konusunda Sayın Bakanımız net bir şekilde devletimizin bu konuda yardım edeceğini söyledi. Bizim de derdimiz zaten o mağduriyetin giderilmesi konusunda devletimizin her zamanki şefkat elini vatandaşlarımızın üzerinde göstermeseydi” dedi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU BÜYÜK ŞANS
Çavuşoğlu’nun Antalya için büyük şans olduğunu söyleyen Çetinkaya, “Bizim için Mevlüt Çavuşoğlu hükümetin en dinamik bakanıdır ve sonuçta Cumhurbaşkanımızın en yakınındaki en güvendiği, Türkiye Cumhuriyetini temsil etme görevi verdiği çok değerli biri siyasetçimizdir” diye konuştu.

BİR ÜLKEDE ÇİFTÇİ VAZGEÇİLMEZ EN ÖNEMLİ UNSURDUR
Hükümetin üretici ile düşüncelerini de aktaran Çetinkaya şunları söyledi:
“Tanzim satış noktalarında sebze-meyve satılıyor olması dolayısıyla bu satışların ürünlerimizin pazarlanmasında acaba ucuza mı satılacak endişesi yaşatıyordu. Bölge üreticisi ile ilgili de Sayın Bakanımızdan hükümet olarak ne düşündüklerini sorduğumuzda bize şunları aktardı;
‘Bir ülkede Çiftçi vazgeçilemez en önemli unsurdur. Önümüzdeki yıllarda da üzerine belki de ülkeler arası kavga çıkacak en önemli konunun gıda, beslenme olduğunu ve dolayısıyla tarımın ihmal edilemeyeceğini,
Üreticinin hakkını korumak için yapılan bir uygulamadan yola çıkılarak şu anda piyasayı dengeleme adına böyle bir çalışma yapıldığını,

ARADAKİ 6 LİRA HAKSIZ KAZANÇ
3 TL’ye çiftçiden alınan ürünün tüketiciye 9 TL’ye satıldığını, arada 6 liralık bir fiyat farkı olduğunu ve dolayısıyla üretici 3 TL’ye sattığı üründen %15 kesinti yapıldığını,
Üreticinin çok az bir para kazandığını, çünkü girdilerin de yüksek olduğunu ancak bu 6 liralık ilave ücret içerisinde kimlerin daha fazla kazandığı, üreticiye yansımadığını bunu tüketiciye de mağdur ettiğini ve dolayısıyla mümkün mertebe Üreticiyi mağdur etmeden tüketiciyi de koruyarak, arada ki farkı kapatacaklarını belirtti.”

GİRDİ MALİYETLER YÜZDE 100 ARTTI
Üreticinin girdi maliyetlerinin yüzde 100 arttığını söyleyen Çetinkaya, “üretici konusunda bizim talebimiz diğer enflasyon oranları ile kıyaslanamayacak ölçüde ve tarım üretim girdilerin de yüzde 100’e yakın artış olması. Girdi fiyatlarında yüzde 100 artış olurken, sebze fiyatlarında aynı oranlarda artış olmadı.

TANZİM SATIŞ KIŞIN SEBZE MEYVE TÜKETİMİNİ ARTIRACAK
Buradan şöyle de bir hayır çıktı. Kışın sebze tüketilmesi konusunda hep negatif algı oluşturma çalışması yıllardır yapılıyordu. 20 yıldır da biz de bu konuda karşı mücadele etmemize rağmen sesimizi duyuramamıştık. Bugün bir şey oldu. Tanzim satışa beraber yaş sebze meyvenin kışında tüketilmesi konusunda bir hava oluştu.
Hükümeti’nin son zamanlarda biliyorsunuz seraları geliştirme noktasında mevcut seraların modernizasyonu hem de yeni seralar kurulması noktasında bir kredi paketi açıkladı. 2 yıl ödemesiz 7 yıl vadeli ödenecek şekilde. Bu konular şunu gösteriyor hükümet olarak bu konunun üzerinde durulduğunu. Ama bizim de tabii ki ne kadar sesimizi çok çıkarırsak. Derdimizi oralara ne kadar ulaştırırsak. Dikkat çekeceğini de belirtelim.”

KUMLUCA’NIN KALKINMASI İÇİN BELEDİYE HÜKÜMET UYUMU ÖNEMLİ
Seçimi kazanacak partinin büyükşehir ve hükümetle uyumuna değinen Başkan Adayı Hüsamettin Çetinkaya şunları söyledi:
“2018 yılında yapılan 24 Haziran seçimlerinde önümüzdeki beş yıllık süreçte mecliste ve hükümet olarak Sayın Cumhurbaşkanımız oluşturacağı yürütme ile yönetilmesi buyuruldu. Milletimiz dolayısıyla bu süreç içerisinde yerel yönetim nerede olursa merkezi hükümet uyumu bizim buradaki dertlerimizin çözümünde en çok katkı sağlayacaktır. Tabii ki bizim de şanslarımızdan birisi de Kumluca ile beraber Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cumhur İttifakı adayı Menderes Türel’dir. Sayın Menderes Türel, Büyükşehir de 10 yıl belediye başkanlığı, bir dönem milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapmış. Sonuçta bizim anlattıklarımızı, bizim yaşadıklarımızı anlatmakta Cumhurbaşkanına olan yakınlığıyla aktaracak Mevlüt Çavuşoğlu’yla beraber olmasından kaynaklanan bir güç. İnşallah yaşadığımız yaşayacağımız sorunlar varsa bilin ki bu güç vasıtasıyla çözüm üretmede daha çok imkan bulabiliriz diye düşünüyorum.

PİREYİ KIZIP, YORGANI YAKAMAYIZ
Yoksa duygusal davranma gibi bir şansımız yok. Duygusal davranamayız. Yani bugün kızıp da pireye kızıp, yorganı yakamayız. Yakın olmamız da gerekir. Akıllı olmamız, duygularımızla değil aklımız vicdanımıza hareket etmemiz gerekiyor. İnşallah 31 Mart’ta güzel bir netice alırız. Benim tabii arzu ve isteğim Kumluca’dan bir planlı bir şey yapalım. Kumluca’da Antalya genelinden farklı bir şey olsun, farklı bir birliktelik oluşturalım. Bir olalım, iri olalım. Seçimi kazanacağız. 31 Mart seçimlerinde başarılı olarak Cumhurbaşkanımıza bir mektup gönderelim. Bol selam gönderelim. O zaman dertlerimizi anlatmak biraz daha kolay olacak. İşte biz daha çok dikkate almaları için bölge insanı olarak bizim de başka şansımız yok.

DERDİMİZE ANKARA KAYITSIZ KALMAYACAK
Yani bölgenin en önemli geçim kaynağı seracılık ve tarım. Toplum olarak bilinçli davranırsak bizim derdimize de Ankara kayıtsız kalmayacak. İnşallah ben başaracağınıza inanıyorum. Bugüne kadar bu konularda yaşadığımız ve geçen ki afette nasıl ki Mavikent’te mese olduğunda yarım saat içerisinde sayın Cumhurbaşkanımız uçaktan aradılar. Bakanımızla beraber ve ertesi gün sabah saat 8:30’da vali ile büyükşehir belediye başkanımız Mavikent’deydi. Arkasından ertesi gün Ticaret Bakanı geldi. Daha ertesi gün Tarım Bakanı geldi ve yerinde çok organize bir şekilde derdimizi anlattık ve ilk defa seralarda zarar görenlere devlet bu büyüklükte destek verdi.
Bu Mavikent’in organize çalışmasıydı. Bu yılki zarar gören kardeşlerimize aynı şekilde yardım yapılacak.

NEFSİMİZİ KARIŞTIRIRSAK NETİCE ALAMAYIZ
Burada anlatmak istediğim şu; biz bir ve beraber olduğumuz zaman çok daha güzel şeyler başarabiliriz. Ama sen, ben davasına düşersek nefsimizi karıştırırsak netice alamayız. Herkes bir tarafa çekerse netice almamız zorlaşır.”