ANTALYA (DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'ni ziyaret ederek depremzede vatandaşlar için toplanan yardımları ve yapılan çalışmaları yerinde inceledi, otel ve misafirhanelere doğru yola çıkan 'Gönül Mağazaları'nı yolcu etti.
Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen ziyarete Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tarık Hekimoğlu, İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, Aile Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Kızılay ekipleri ve gönüllüler katıldı.
Vali Ersin Yazıcı, Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde gönüllülerin destekleriyle toplanan yardım malzemelerinin Antalya Valiliği koordinasyonunda otel ve misafirhanelerde konaklayan depremzedelere ulaştırılmak üzere Kızılay, Antalyaspor ve Antalya Valiliği'nin TIR ve otobüsleriyle 'Gönül Mağazaları' olarak yola çıkacağını ifade etti.
Yoğun bir çalışma içinde olduklarına vurgu yapan Vali Yazıcı, “Depremzedelerimizin yeme, içme barınma gibi en temel hizmetlerini Allah'a şükür ki karşılıyoruz. Sonrasında da kıyafet ihtiyaçları ve başka ihtiyaçlarımız var. Haftaya okullar açılıyor. Okullarla ilgili ihtiyaçlarımız da var. Çocuklarımızın her birine psikososyal destek gerekiyor. Bir an önce o travmadan çıkmaları için özel şeyler yapmamız gerekiyor. Çocukları hayata daha hızlı adapte edebilmek adına ekiplerimiz ile yoğun bir çalışma içindeyiz" dedi.
BELLİ BİR SÜRE ANTALYA'DA YAŞAYACAKLAR
Depremzedelerin belli bir süre boyunca Antalya'da yaşayacağını belirten Vali Yazıcı, “Şehrimizde bulunan depremzedelerimizi hep birlikte rahat ettirmemiz lazım. Çünkü bir travmadan çıkıp geldiler. Antalya olarak devlet millet birlik olduk ve 24 saat durmadan depremzedelerimiz için çalışıyoruz. Sağ olun var olun ben de ilin Valisi olarak size teşekkür ediyorum, Rabbim sizden razı olsun. Sizin gibi gönüllü kardeşlerimizin sayısının bu dönemde artması gerektiğini bir kez daha ifade etmek isterim" diye konuştu.
GİYİM TIRLARI OTELLERE GÖNDERİLİYOR
Özgecan Aslan Gençlik Merkezi'nde hazırlanan giyim TIR'larının depremzedelerin kaldığı bölgelere uğurlandığını ifade eden Vali Yazıcı, “Bu TIR'ları depremzedelerimizin kaldığı misafirhane ve otellerimize göndererek vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Yardımları depremzede vatandaşlarımızın ayağına kadar götürerek onların bu yardımlardan bir an önce faydalanmaları için çalışıyoruz. İçerisinde görüldüğü gibi tüm giysiler mevcut. Vatandaşlarımız ihtiyaçlarına göre buradan istediği giysileri alabilecek. Bu hizmeti onları yormadan ulaştırabilmek adına kaldıkları bölgelere göndermeye devam edeceğiz" dedi.
Vali Yazıcı toplanan yardım malzemelerini kontrol ettikten sonra gönüllülerle sohbet ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Kaynak: dha