CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Kumluca Muhtarlar Derneği'nde muhtarlarla bir araya geldi. Milletvekili Cavit Arı'ya, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve CHP İlçe Başkanı Fahretdin Karaöz eşlik etti.

Muhtarlar Derneğini ziyaret etme amacının hem başsağlığı dilemek hem de hayırlı olsun demek olduğunu hatırlatan Cavit Arı, "çoğunuzu İl Genel Meclis Üyeliği döneminden tanıyorum. Buraya hem rahmetli Mustafa Tüfekçi için başsağlığı dilemek, hem de yeni seçilen muhtarlarımız ile yeni seçilen dernek başkanı İbrahim Songur'a hayırlı olsun dileklerimi iletmek için geldim. Ayrıca sizinle bir araya gelip, sorunlarınızı dinlemek istedim" dedi.

Milletvekili Arı sözlerini şöyle sürdürdü:
" Antalya İl Genel Meclisi Başkanıyken birçok muhtarımızla köylere hizmet getirme konusunda birlikte çalıştık. Mesai harcadık. Güzel işlere imza attık. Büyükşehir yasası ile beraber İl Özel İdareler kapatıldı. Antalya'da Büyükşehir yasası çok kötü uygulandı. Köylerde özel idareler varken daha doğru yatırımlar yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu konuda sınıfta kalmıştır. Bunun ceremesini de muhtarlar çekmiştir. Çoğu muhtar bu sıkıntılar yüzünden köylerinde seçimleri kaybetti. Bu dönem iki bayan muhtarımız seçildi. Bayan muhtar arkadaşlarımıza medeni cesaretlerinden dolayı ve göreve gelmelerinden dolayı hem kendilerini hem de Kumluca halkını tebrik ediyorum. Meclis’te sizi temsil etmeye çalışıyorum. Plan-bütçe komisyonundayım. Çok önemli bir görevdeyim. Ülke gündemi takip etmek açısından çok önemli bir görev. Yolunuz ne zaman düşerse kapımız sizlere açık."

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muhtarlar Derneği Başkanı İbrahim Songur, "Kumluca halkı doğru ve samimiyet gördüğü zaman taşın altına elini koyar" dedi. Milletvekili Arı'ya Kumluca'nın sorunları aktaran İbrahim Songur, "2018 yılında yaşanan afetle ilgili kredilerin ertelenmesi, kredi desteklenmesi, hazine arazilerinin satışı, Beydağları'nda yaşanan elektrik ve sulama suyu sorunu ve her sene açıklanan tarım desteklerinin bu sene açıklanmadığını ile Kumluca Devlet Hastanesi ek hastane binasının yapılmadığını bu konuda destek beklediklerini söyledi. Kum Mahalle Muhtarı Recep Peynirci de, derelerde ve kesiklerin temizlenmediğini ve bu konuda tüm girişimlere rağmen DSİ'den geri dönüş alamadıklarını söyledi.

Kesiklerin temizliği ile ilgili açıklama yapan Başkan Köleoğlu, "Kumluca Belediyesi olarak sorumluluğumuz olmamasına rağmen kesiklerin temizliğine başladık. Çoğu dere ve kesikler büyükşehir belediyesi ve DSİ sorumluluğunda. Belediyemizin yeterli araç imkanı yok. Elimizden geldiğince çalışma yapılıyor. Fakat tüm girişimlerimize rağmen DSİ bize bu konuda yardımcı olmadı. DSİ belediyemizi değil vatandaşımızı mağdur ediyor. Böyle giderse tarım alanlarımız aşırı yağıştan dolayı su baskınlarına maruz kalabilir" dedi.

Konu ile ilgili hemen Muhtarların önünde DSİ bölge müdürünü arayan Milletvekili Arı, konuyu bölge müdürüne aktardı. Arı, "Bölge müdürünün DSİ Finike Şube Müdürüne verdiği talimatla 10 gün içinde temizlik çalışmalarının başlayacağını söyledi. Arı, hükümet nezdinde çözülecek diğer konularda da muhtarlardan sorunları ayrıntılı bir şekilde anlatan yazılı evrak istedi. Bu sorunların mecliste gündemine taşınması konusunda söz verdi. Arı, ayrıca Beydağları Yayla bölgesinde yaşanan elektrik sıkıntısı ve sulama suyu problemi ile ilgili ASAT Genel Müdürü ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Arı, Beydağları'nda yaşanan elektrik ve sulama suyu sorunu ile ilgili gerekli çalışmanın yapılacağını müjdeledi.

Konuşmalarından ardından Muhtarlar Derneği binası önünde hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra Milletvekili Arı ve beraberindekiler rahmetli Mustafa Tüfekçi'nin evine giderek başsağlığı dilediler.