25 Nisan 2019 Perşembe 16:52
24 Okunma
ÇADIRLARDA GELENEKSEL LEZZETLER İKRAM EDİLDİ

Merkez Mahalle Muhtarı Serkan Ersoy, "Kıyafetler ve çadırlarımızla Yörük kültürünü aktarmaya çalıştık.Çocukluğumuzda tarladan topladığımız çörek otunu, değirmen taşını çadırımıza yerleştirerek Çörek Otuyla yapılan Dibek Kahvesini, Taşı Tarih Toprağı Altın Kumluca'mızda yetişen üründen yapıldığını gelecek kuşaklara çadırımıza misafirlerimize ikram ederek yaşatmak istedik" dedi.

Meydan Mahalle Muhtarı Salih Ceylan,"Her bölgenin olduğu gibi bu yörede yetişen ve düğünlerde mevlitlerde gelenekleşen yemeklerimiz var.Keşkek, pişi gibi. Çadırlarımıza ziyarete gelen vatandaşlara keşkek dağıtarak yemek kültürümüzü aktarmak istedik" dedi.

Haber: Hamide Koçubaba

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner34

banner23