Merkez Mahalle Muhtarı Serkan Ersoy, "Kıyafetler ve çadırlarımızla Yörük kültürünü aktarmaya çalıştık.Çocukluğumuzda tarladan topladığımız çörek otunu, değirmen taşını çadırımıza yerleştirerek Çörek Otuyla yapılan Dibek Kahvesini, Taşı Tarih Toprağı Altın Kumluca'mızda yetişen üründen yapıldığını gelecek kuşaklara çadırımıza misafirlerimize ikram ederek yaşatmak istedik" dedi.

Meydan Mahalle Muhtarı Salih Ceylan,"Her bölgenin olduğu gibi bu yörede yetişen ve düğünlerde mevlitlerde gelenekleşen yemeklerimiz var.Keşkek, pişi gibi. Çadırlarımıza ziyarete gelen vatandaşlara keşkek dağıtarak yemek kültürümüzü aktarmak istedik" dedi.

Haber: Hamide Koçubaba