Yörük Türkmen Derneği Başkanı Nurcihan Karagünlü Uğurel, " Yörük -Türkmen Kültürünü yaşatmaya yönelik faaliyetler yürütmekteyiz. Ülke genelinde 189 Yörük Türkmen Derneği kuruldu. Aktif olarak akademik ve profesyonel çalışmalar yürütülüyor. Bu faaliyetlerde aktif yer alarak ilçemizin adını ve kültürünü Türkiye'ye tanıtmayı amaçlıyoruz " dedi.

' GEL NE OLURSAN GEL ' DER.

' Çadır Dile Geldi '  isimli projenin amaçlarını anlatan  Uğurel,  "Kumluca'nın merkeze uzak sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı mahallelerinde yaşayan kadın ve gençlerin halk sağlığı: üreme, kadın sağlığı, kanser gibi konularda bilinçlendirmek amacıyla yörük çadırı sembolik olarak dile gelecektir. Çadır nasıl dile gelir? Kıl çadır birlik demektir. 'Gel ne olursan gel' der. Çadırda hepimiz bir olur ahbap oluruz. Gençleri ve kadınları bilinçlendirmek amacıyla merkezi uzak yerlerde Yörük çadırı mahallenin bilgesi ,dedesi olarak konumlandırılarak hem kültürümüzü yaşatmak hem de hedef kitleyi bilinçlendirmek amacıyla gittiği her yerde halk sağlığı konularında bilgi paylaşmak amacıyla dile gelecektir " dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Göven, " Yörük kültürümüzün yaşatılması ve tanıtılmasındaki gayretlerinden dolayı Yörük - Türkmen derneğine teşekkür ediyorum " dedi.

Haber: Hamide KOÇUBABA