Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve Belediye Personelinin katıldığı toplantı da festival öncesi yapılacak hazırlıklar ele alındı.

Bu yıl festival öncesi halkın görüşleride alınarak etkinlikler gerçekleştirilecek.

Her yıl olduğu gibi birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak festival için bir de toplumun değişik kesimlerinden oluşan “Gönüllüler Komitesi” de görev yapacak. Her yıl olduğu gibi, festivalde, Yörük Obaları kurulacak, Yörük Göçü Korteji düzenlenecek, Bayanlar Günü düzenlenecek, yağlı pehlivan güreşleri yapılacak. Festivalin müzik eğlence bölümünde ise Türkiye’nin en ünlü sanatçıları sahneye çıkacak. Ayrıca ünlü konuklarında festival içinde yer alması planlanıyor.

Yörük Obalarının kurulmasında, Yörük Göçünde yaşanan sıkıntıları geçen yıllarda çok yakından takip ettiğini belirten Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu; “Festival çarşını kurduğumuz alanda yerli esnaflarımızın daha az etkilenmesini sağlamak amacıyla değişiklik yapacağız. Amacımız sade bir Yörük Obası ve Yörük Göçü Korteji olmasını istiyoruz. Yörük Obalarının ve Yörük Göçü Kortejinin amacını taşan görüntülere izin vermek istemiyoruz” dedi.