Kumluca İlçesini Antalya’ya Bağlayan D 400 Karayolunun 22 Kilometresi, Bir Süredir Etkili Olan Yağış Sonrası, Duble Yol Çalışmalarının Yapıldığı Alanda 100 Metrelik Bölümünde Heyelan Meydana Geldi.

Dün sabah yavaş yavaş çökmeye başlayan yol trafiğe kapatılıp geçişler tek şeritten verilmeye başladı.

D400 karayolunun Kumluca- Antalya arasındaki Yazır Mahallesi Yembe Mevkiinde duble yol çalışmalarının yapıldığı bölümünde, birkaç gündür etkili olan yağış sonrası heyelan meydana geldi. Geçen yıl yine heyelan nedeniyle çökmenin yaşandığı bölgenin yaklaşık 1 kilometre Antalya yönündeki heyelan nedeniyle Kumluca'dan Antalya'ya gidiş istikametindeki çift şeritten birinin olduğu yaklaşık 100 metrelik bölüm aşağı kaydı.
Antalya'dan Kumluca'ya geliş istikametinin gidiş- geliş olarak kullanıma açık olduğu, çöken bölümün ise henüz herhangi bir çalışma yapılmadığı belirtildi.

Yoldan geçen Kumlucalı Uğur Ay (37); “Bu yol Batı Antalya’yı İl Merkezine bağlayan tek yol. Geçen yıl 1 kilo metre ilerde çökmeler yaşandı. Bu yıl burası çöktü. Kullanacağımız başka yol olmadığı için yetkililerden kısa zamanda bu soruna çözüm bulmalarını istiyorum” dedi.