BONCUKGİLLER KREŞ VE GÜNDÜZ BAKIMEVİNDEN ATATÜRK’Ü TANIMA VE ANLAMA HAFTASINDA ANLAMLI BİR ETKİNLİK

Boncukgiller Kreş ve Gündüz Bakım Evi, 10 Kasım Haftasını Atatürk’ü Tanıma ve Anlama Haftası ilan ederek anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik Kapsamında, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını, Kadın ve erkek eşitliği, İlim ve bilime vermiş olduğu değeri, kılık ve kıyafet değişikliği, seçme ve seçilme hakkı, Atatürk’ün en sevdiği zeybek oyununu, başarılarını ve bu millet için yaptıklarını drama gösterisiyle eğlenerek her yaş grubunun kendine hitap eden drama etkinlikleri ile öğrendiler. Dolu dolu anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Boncukgiller Kreş ve Anaokulu Müdürü Abdullah Erol, “Proje tabanlı bir okuluz. Önemli gün ve haftalarda, yaparak ve yaşayarak öğrenme ortamı sunuyoruz. Eğlenceli bir ortamda etkinlikler gerçekleştirerek, temeli sağlam bir öğrenme ortamı sunuyoruz. Bu bağlamda Öğrencilerimize Mustafa Kemal Atatürk’ü anlatan dramalar, görseller, filmler izleterek öğrenmeyi eğlenceli hale getiriyoruz” dedi.

Etkinlikler ile ilgili bilgi aktaran Abdullah Erol sözlerini şöyle sürdürdü:
“Padişah damasında çocuğa Atatürk’ten önce kararları tek başına bir kişinin aldığını ve yönetimde sadece onun isteklerinin yapıldığını anlatıldı. Atatürk Cumhuriyeti kurduktan sonra herkesin ortak karar alabilmesi için oy kullandığının önemi canlandırıldı. Sonrasında Seçme ve seçilme hakkı konusuna yer vererek konu pekiştirildi. Cumhuriyetin önemine ve ortak karar almanın ne kadar sağlıklı olduğu drama gösterisiyle eğlenceli bir ortamda öğrencilere kazandırılmaya çalışıldı. Atatürk ün Hayatta en hakiki mürşit ilimdir sözü drama gösterisiyle öğrencilere kazandırıldı.”

Haber: Hamide KOÇUBABA