BAŞKAN MUHİTTİN BÖCEK: "KINIK HALİNİ DURDURDUK. 505 MİLYON TL MAL OLACAK BİR HAL. SERİK'TEKİ HALE GİTTİM TOZ TOPRAK İÇİNDE, ÇATISI KÖTÜ DURUMDA. BU DURUMDA BİRÇOK HALİMİZ VAR. HAL BÖYLEYKEN BİZ EĞER 505 MİLYON TL'YE MAL OLACAK BİR HALİ YAPARSAK, ANTALYA DA 4,5 SENE İŞ YAPAMAYIZ" DEDİ.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Ekim ayı Meclis Toplantısı, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in katılımıyla gerçekleşti.

KUTSO Meclis Başkanı Fahri Özen başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve iş insanları katıldı.

Fahri Özen’in açılış konuşmasının ardından söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, KUTSO’nun hizmet bölgesi içerisinde yer alan Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinin sorunlarını dile getirdi.

GÜNAY, 4 İLÇENİN SORUNLARI İLE İLGİLİ BÖCEK'TEN DESTEK İSTEDİ
Başkan Günay konuşmasında Kaş Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, hal kanunu, Adrasan ve Kaş’ta turizm sektörünün yaşadığı imar sorunu ve diğer problemleri, imar barışından kaynaklanan sorunları, Finike sahil yolu hız sınırlaması, sulama suyu sisteminin kapalı sisteme alınması ve elektrik desteği verilmesi, otopark ve emsal kararlarının inşaat sektörünü çok zorladığını, kentsel dönüşüm için master planı gerekliliğini, 18 uygulama alanında ücret sisteminin adil olması gerektiğini, kara leke uyarı sisteminin gerekliliği, Kınık Ovası’nda sel önleme çalışması yapılması gibi başlıca sorunları dile getirdi. Beykonak Mesire Alanının Kumluca Belediyesine devredilmesine ve Finike’deki Kadınlar plajının Finike Belediyesine devir edilmesini talep etti. Talebinin ardından Başkan Muhittin Böcek araya girerek ‘ Verdim gitti “ diyerek bu alanların ilçe belediyelerine devredileceğini belirtti. Başkan Günay ayrıca KUTSO ve Kumluca Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan Domatexpo Fuarı için Büyükşehir Belediyesinin de desteğini istedi.

ÜLKESİNİ SEVEN HERKESİN BAŞKANIYIM
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Başkan adaylığı sürecinde destek olan olmayan herkesin Belediye Başkanıyım. TC vatandaşı olan, bayrağını, Atatürk ilkelerini, ülkesini seven herkesin siyasi görüşü ne olursa olsun başkanıyım. Ötekileştirmeden 19 ilçemizde çalışma arkadaşlarımızla siyaset yapmadan görevini halka hizmet etmek, hakka hizmet etmektir anlayışıyla çalışıyoruz. Planlı, Kurallı, kimlikli kent hedefliyoruz “ dedi. Böcek sözlerini şöyle sürdürdü:

BELEDİYEDEN SADECE 12 KİŞİ İŞTEN ÇIKARDIM
"Tüy bitmemiş yetimin hakkını koruyacağız. Antalya'nın hiç bir ilçesinde mahallesinde ne kadar oy aldığıma bakmadım. Hizmetin hasebi olmaz. Ona göre hizmetlerimizi yapacağız. 12 bin üzerinde çalışanımız var. Belediyeden sadece 12 kişi işten çıkardım. Bir kısmı da kendi istekleri ile işten ayrıldı. Bunu Cumhurbaşkanımızı da söyledim. Halen siyaset yapan personelimiz var. Herkes işini yapacak. Siyaset yapmayacak. Genel başkanımıza, hatta Cumhurbaşkanımıza hakaret ettirmem. Hayatım boyunca kimsenin ekmeğiyle oynamadım. Planlı ve düzenli bir Antalya için geldik. Ben geçmişimle hep gurur duydum. Şoförlük yaptım, seralarda çalıştım.

GÜBRE ÇUVALINDA ASLA BENİM RESMİMİ GÖRMEYECEKSİNİZ
Türkiye'nin yüzde 50'si Antalya tarımından sağlanıyor. Antalya genelinde 44 Sulama Kooperatifi kuruldu. Kooperatiflerimizin elektrik parasını biz ödüyoruz. Kumluca'da kurulması dahilinde sulama Kooperatiflerin elektrik paraların ödeyebiliriz. Çiftçimize gübre ilaç desteğinde bulunacağız. Ama gübre çuvalında asla benim resmimi görmeyeceksiniz. Sera atıklarının biyogaz dönüştürme çalışmaları yapıyoruz.

KUMLUCA'DA KREŞ YAPACAĞIZ
Turizm kenti diyeceksiniz her yerde farklı taksimetre tarifesi. Tüm ilçelerde tek bir taksi tarifesi uygulayacağız. Halksu'yu Finike'de kuruyoruz. Ucuz et için çalışma yapıyoruz. 30 kreş sözümüz var. Birini Kumluca ya yapacağız.

ANTALYA DA 4,5 SENE İŞ YAPAMAYIZ
Kınık halini durdurduk. 505 Milyon TL mal olacak bir hal. Sadece yüzde 3 tamamlanmış yerin maliyeti 15 Milyon TL. Antalya'da 20 tane halimiz var. Serik'teki hale gittim toz toprak içinde, çatısı kötü durumda. bu durumda birçok halimiz var. Hal böyleyken biz eğer 505 Milyon TL'ye mal olan hali yaparsak, Antalya da 4,5 sene iş yapamayız.

ADRASAN İLE İLGİLİ BİR İMAR SIKINTISI KALMADI
EDS hız uygulaması ve Finike Kumluca yolunda 70 km/s hız sınırıyla ilgili gereğini yapacağız. En az 80 km/s olması için Karayolları Emniyet Müdürlüğü ile ilgili bizzat ilgileneceğim. Adrasan ile ilgili bir imar sıkıntısı kalmadı. Adrasan'da turizmi geliştireceğiz. Adrasan imar uygulaması Bakanlıktan askı süresinden inmek üzere.

DOMATEXPO'DA DESTEĞE HAZIRIZ
Artık 12 ay sinekle mücadele devam edilecek. Kaş Kınık'ta 357 dönüm arazi üzerine kurulacak Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için üzerimize düşüne yapacağız. Domatexpo ya Büyükşehir olarak üzerimize ne düşerse yapmaya hazırız. Altın Portakal Festivalimiz özüne dönüyor. Daha önceki gibi 1500 kişilik bir festival yerine 10 bin kişilik bir festival yapmayı planlıyoruz.

Ben yok biz varız. Gelecek dönem aday olur muyum, olmaz mıyım, kazanır kazanmaz mıyım onun derdinde olmadım. Ne yaptıysak Antalya için yapacağız. Ben Konyaaltı Belediyesi'nde ihalelerimizi polis nezaretinde, kamera karşısında yapıyorduk. Büyükşehir de de aynı şekilde yapacağız."

BÖCEK'TEN KUMLUCA CAMİSİNE DESTEK SÖZÜ
Kumluca'da yapılan cami için Başkan Böcek'ten destek isteyen Narenciye Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Metin Küstür, "Kumluca İlçesi'nde yaptırılan ve Batı Antalya'nın en büyüğü olarak gösterilen Caminin hat ve sanat yazım işleri çevre düzenlemesi gibi maliyeti 2 Milyon TL civarındadır. Sizden destek bekliyoruz" dedi.
Böcek'te, 2020 yılı içerisinde Büyükşehir belediye bütçesinden destek sözü verdi.