Kumluca Ziraat Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen semineri Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki sağlığı Şubesi Teknik Personeli Ziraat Mühendisi Berna Açıkbaş verdi.

Seminerde bitki koruma ürünleri bayileri ve ziraat mühendisleri, Berna Açıkbaş’a biyolojik mücadeleden kaynaklanan sorunlarını iletti.

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Teknik Personeli Ziraat Mühendisi Berna Açıkbaş; “Sebzelerimizde görülen kırmızı örümcek, trips ve beyaz sinek zararlılarıyla mutlaka biyolojik mücadele yönetimine başvurmalıyız.

Faydalı böceklerle yaptığımız koruma mücadelesi sayesinde zararlı böcekler en az seviyeye indirilmelidir. Biyolojik mücadelenin amacı tarım ürünlerinde kimyasal ilaçların kullanımını minimum seviyeye indirmektir. Bu şekilde insan sağlığını korumuş oluruz.

Narenciyede, unlu bit mücadelesinde yine böcek öneriyoruz. Narenciye ürünlerimize büyük zarar veren Akdeniz meyve sineği mücadelesinde feromen tuzaklar kullanmalıyız. Bölgemizde ve ülkemizde yetiştirdiğimiz narenciye ve sebzelerimizde biyolojik mücadele yöntemi uygulayıp insanlarımızın sağlığını teminat altına almalıyız” dedi.