Kumluca dan18 – 21 Yaş Kategorisinde Ecdada Mektup Yarışmasında İl Birincisi Olan Şüheda Aslanhan Programa katılmaya hak kazandı. 10- 12 Mayıs tarihlerinde yapılan Kudüs Programında yer alan Şüheda. Aslanhan, böyle bir organizasyonda bulunmanın kendisine gurur verdiğini Proje sayesinde peygamberler diyarı Kudüs’ü görme şansı yakaladığını ve hayatının dönüm noktası olduğunu söyledi.

Şüheda Aslanhan, geziye katılmasına sebep olan İlçe Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Koca’ya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burhanettin Hacicaferoğlu’na, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Kumluca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadriye Girgin’e ve Gençlik ve Spor Bakanlığına teşekkür etti.

İlçe Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erol Koca; “Bakanlığımızın Ecdada Mektup Yarışmasında il birincisinin Kumluca dan çıkması gurur vericidir. Kumluca’lı gençler bu tür konulara hassasiyetle yaklaşıyor. Kumluca’lı gençlere güveniyorum. Desteklerini esirgemeyen Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürümüz Doç. Dr. Burhanettin Hacicaferoğlu’na da teşekkü ediyorum. Proje kapsamında katılımcı gençlerimiz Yafa, Kudüs, Eriha, El Halil, Beytüllahim şehirlerini ziyaret etti. İki gün süren program kapsamında Yafa şehrinde Bahriye Camii, Mahmudiye Külliyesi; Eriha şehrinde Tecrübe dağı ve Lut Gölü ziyaretlerinin ardından kadim şehir Kudüs'e hareket edildi. Gençlerimiz, her adımı tarih, her adımı medeniyet kokan Kudüs topraklarında başta Mescid-i Aksa Camii olmak üzere Zeytin Dağı, Burak Mescidi, Muallak Kayası, Kadim Mescit, Hz. Fatıma Mihrabı gibi tarihi ve dini açısından önem taşıyan yerleri ziyaret ederek dinlerin, kültürlerin ve medeniyetlerin bir arada bulunduğu coğrafyayı tanıma ve yaşama imkânı buldu” dedi.