Törene Kumluca Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkan Vekili Yusuf Evran, Cumhuriyet başsavcı Vekili Osman Belen, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Mehmet demir, İlçe Emniyet müdürü Cemil Doğan, daire amirleri, mahalle muhtarları öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. 
Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin yaptı. 
İlk, orta ve liseler arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi. Emekli olan Erkan Kocababa ve Seval Taylan’a İlçe Kaymakamı Hakkı uzun tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. 
Emekli Öğretmen Seval Taylan duygu ve düşüncelerini aktardığı konuşmasında; “Ben Bitlisin bir köyünde öğretmenliğe başladım. Terör bir taraftan hayat şartları bir taraftan zor şartlar altında 3 yıl görev yaptım. Su yok, kardan aylarca kapanan yollar, günlerce gelmeyen elektrikler, olmayan su, kardan merdiven yaparak içine girdiğimiz sadece bacası görünen evler. Şimdi sizler deniz manzaralı bu bölgede görev yapıyorsunuz. Şu eksik bu eksik, sosyal hayat yok bahanelerine sığınmayın.
Beni emekli olmaya, göreve atanmak için bekleyen binlerce itti. Ben emekli olayım ki gençlere yol açılsın” dedi. 
Daha sonra Öğretmenliğe yeni başlayan stajyer Kumluca Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Aydın Durmuş ve Mavikent Ramazan Abacı Ortaokulu Bilişim teknolojileri Öğretmeni Yusuf Erdem yemin ederek asıl öğretmen oldular. 
Cumhuriyet Ortaokulu 5 / E sınıfı öğrencisi Büşra Göven, Sınıf Öğretmeni Nihal Öztürk’ e sürpriz yapmak için sahneye çağırtarak çiçek verdi. Nihal Öztürk’te çiçeği aynı okulda görev yaptığı öğretmen arkadaşı Esra Şen Köyceğizli’ye verdi. O da öğretmeni halen Gül çetin Kaur Lisesi Tarih Öğretmeni olan Tahir Evran’a verdi. O da görev yaptığı Gül Çetin Kaur Lisesi Müdürü Osman Mutlu’ya verdi. Gül çetin kaur Lisesi Müdürü Osman Mutlu da Finike Cumhuriyet Lsesinden Müdürü olan Kumluca Eski Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’ya verdi. Böylece 6 nesil bir araya geldi. Tören Kumluca Gül çetin Kaur Lisesi Öğrencileri tarafından hazırlanan öğretmen veli ilişkilerini konu eden kısa bir tiyatro gsterisi ve yine Gül çetina Kaur Lisesi Öğrenci ve Öğretmenlerinin Oluşturduğu Türk Halk Müziği topluluğunun seslendirdiği türkülerle sona erdi.