Kumluca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görevli personele, İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) eğitimi verildi. Kumluca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde gerçekleştirilen eğitimde çalışanlara, iş kazaları, kazaların oluş şekli ve kazalardan korunma yöntemleri anlatıldı. 

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Elvan Yıldıran, Türkiye iş kazalarının yüzde 88’inin insan kaynaklı olduğunu ifade ederek, bu konuda çalışanların çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. 

Özellikle iş makineleriyle yapılan çalışmalarda kazaların dışarıdan kaynaklanma olasılığının yüksek olması nedeniyle çalışanların dikkatli olmalarının önemli olduğunu vurgulayan Yıldıran, “İş kazası adı üstünde çalışanların maruz kaldığı kazadır. Bu kazalar yaralanma, sakat kalma ve ölümlerle sonuçlanabilir. Kazaların oluş istatistiğine baktığımızda yüzde 88’i insan kaynaklı olduğunu görüyoruz. Hal böyle olunca çalışanlar olarak çok dikkatli ve kesinlikle çalışma ortamı kurallarına uymamız gerekiyor.” dedi. 

Yıldıran, eğitim sonunda çalışanlardan gelen çeşitli soruları da cevaplandırdı. 20 soruluk bir de sınav yapılan eğitimde, çalışanlara yönelik İSG aralıklarla devam edeceği öğrenildi. Gökhan TEMEL