Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe ileKasapçayırı Mahallesinde faaliyet gösteren Ordulu bal üreticilerini ziyaret etti. Başkan Köleoğlu’na eşi Nurgül Köleoğlu ve çocukları Mert ve Yiğit Köleoğlu’da eşlik etti.

Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, bal üreticileriyle birlikte, arı kovanlarının bakımını yaptı. Ardından bal sıkılan kapalı alana geçildi. Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve eşi Nurgül Köleoğlu, peteklerden bal sıkma makinesi marifetiyle bal sıktılar.

Bal Üreticisi Aslan Ural; “Arıcılık yapıyorum. Ordu’luyum. Buraya arılarımı kışlatmak için geldim.Bahar güzel geçti. Narenciye ’den nasibimizi aldık. Buradan arımızı yükleyip, Diyarbakır, Muş ve son yaylamız Erzurum. Kumluca’da arılarımızı gekliştirdik. Arılarımızın bölme (yeni kovanlar açarak çoğalma) işlemini yaptık. Şimdi yolculuk zamanıdır” dedi.

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe; “Kumluca’mızın değeri, narenciye balımızı sıkma aşamasına geldik. 40 -50 Bin gezici bal üreticimize ait kovanlarımız var. Ordu ve İç Anadolu’dan buraya gelip kışlıyorlar. İlk sıkımlarını (bal hasadı) burada yapıyorlar. Portakal, limon ve mandalina çiçeklerinden alınan narenciye balı diğer çiçeklerin de karışımıyla dünyada en kaliteli baldır. Bundan sonra arıcıları yolcu edeceğiz” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ise; “Narenciye balını üreten arıcılarımızın yanındayız. Onlarla, arılarımızın bakımını ve kontrollerini yaptık. Sıkım aşamasına geçtik.

Ballarımızın sıkımlarını yapıyoruz. Bundan sonra cam kavanozlarda satılacak hale gelecek. Sağlıklı Gıdanın Başkenti Kumluca’mızdan tüm Türkiye’yemize selam olsun. İlçemizdeki arıcılarımızla birlikte biz narenciye balımızı üretmeye devam ediyoruz. Sağlıklı gıdayı Kumluca’mızda yetiştiriyoruz. Türkiye’nin her tarafında tüketilmesi için gönül rahatlığıyla gönderiyoruz” dedi.