Ak Parti Milletvekili Adayı Atay Uslu ve İyi Parti Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) Meclis ve Meslek Komitesi Üyeleri ile bir araya geldi.

KUTSO Kumluca Merkez Hizmet Binasında yapılan toplantıya Ak Parti Milletvekili Adayı Atay Uslu, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer, İyi Parti Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, İyi Parti Kumluca İlçe Başkanı Aydın Kaya, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, Meclis Başkanı Fahri Özen, Yönetim Kurulu ile Meclis ve Meslek Komitesi üyeleri katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Adayları Aydın Özer, Nusret Bayar ve Kemal Bilal Öner ise CHP Antalya Mitingi nedeniyle katılamadı.

Katılımlarından dolayı Milletvekili Adaylarına teşekkür eden KUTSO Meclis Başkanı Fahri Özen, 24 Haziran Başkanlık ve Milletvekili Seçimlerinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi.

BATI ANTALYA ARTIK HAK ETTİĞİ YATIRIMLARI ALMALI
Toplantı açılışında söz alan KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, “Batı Antalya’nın Milletvekili Adayları Sayın Hasan Subaşı ve Sayın Atay Uslu’ya katılımlarından dolayı çok teşekkür ederiz.

KUTSO’da göreve geldiğimiz 2013 yılından bugüne hizmet alanımız içerisinde bulunan Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerini bir bütün olarak değerlendirdik. Tüm çalışmalarımızı Batı Antalya için planlayıp, devletten olan tüm taleplerimizi Batı Antalya için istedik. Batı Antalya’nın Türkiye Büyük Millet Meclisinde(TBMM) temsil edilmesi için büyük çaba harcadık. Sayın Atay Uslu’nun bölgemiz adına bugüne kadar yapmış olduğu katkılar bu çabamızın ne kadar haklı olduğunu göstermiştir.

24 Haziran seçimleri öncesinde yine tüm partilerimizden Batı Antalya’yı TBMM’de hakkıyla temsil edebilecek seçilebilir sırada milletvekili adayları istedik. Bu talebimiz karşılıksız kalmadı ve CHP Sayın Aydın Özer, Nusret Bayar ve Kemal Bilal Öneri, Ak Parti Sayın Atay Uslu’yu, İyi Parti ise Sayın Hasan Subaşı’yı Batı Antalya adına aday gösterdi. 
Bu kez Mecliste daha güçlü temsil edilecek olan Batı Antalya’nın hak ettiği yatırımları alma zamanının geldiğine inanıyoruz. 
“Batı Antalya’nın Birleştirici Gücü” olarak bölgemizin kalkınması için talep eden, uygulayan ve takip eden en güçlü sivil toplum kuruluşu olmaya devam edeceğiz.

TECRÜBELİ BİR SİYASETÇİ OLARAK GÖREVE TALİBİM
Antalya’da uzun yıllar Belediye Başkanı ve siyasetçi olarak görev yaptığını belirten İyi Parti Antalya Milletvekili Adayı Hasan Subaşı, Batı Antalya’yı iyi tanıdığını ve TBMM’de en iyi şekilde temsil etmek için heyecanla bu göreve talip olduğunu belirtti. 
KUTSO gibi güçlü bir sivil toplum kuruluşunun bölgede bulunmasının Batı Antalya’nın sorunlarının çözümü için büyük bir avantaj olduğunu belirten Subaşı, Milletvekili olarak mecliste görev yapacağı dönemde gece-gündüz her zaman kendisine ulaşabileceklerini belirtti.
Hasan Subaşı konuşmasının ardından soruları cevapladı.

BATI ANTALYA YATIRIMLAR İLE YENİ BİR SİNERJİ YAKALAYACAK
Kendisini tam bir Batı Antalya aşığı olarak tanımlayan Atay Uslu, bulunduğu her ortamda bölgeyi anlattığını söyledi. Atay Uslu sözlerine şöyle devam etti;

“Batı Antalya hem turizminin hem de tarımıyla Antalya’nın doğusundan çok farklı. Bunun için bölgeye yapılan yatırımları özel olarak değerlendiriyoruz. Öncelikle coğrafyadan kaynaklanan ulaşım zorluklarını aşmak için yol çalışmalarımız bir an önce tamamlamaya çalışıyoruz. Kış aylarında heyelan nedeniyle göçen Kumluca-Antalya yolunun biran önce trafiğe açılması için yoğun mesai harcadık ve özel ödenek ile gece gündüz çalışarak yolu tekrar hizmete açtık. Ayrıca Finike-Elmalı ve Elmalı-Korkuteli arasındaki yol çalışmalarımız da hızlanarak devam edecek.

Cumhur Başkanımız ile yaptığımız baş başa görüşmede Kaş’a yapılacak Hava Limanı ile Finike-Demre arasına yapılacak 2 adet tünel dahil olmak üzere Antalya’dan Kaş’a kadar olan tüm yolların yapılmasını kararlaştırdık.

Hava Limanımız için hep hayal dediler ama şu anda yer tespit çalışmaları tamamlandı. İnşallah 2021 yılında ilk uçağı indireceğiz. Bu havalimanımız kargo uçaklarının inebileceği büyüklükte olacak.

KUTSO Başkanımız Murat H. Günay ile birlikte her zaman bir “Batı Antalya” kavramı oturtmaya çalıştık. Yaptığımız bu çalışmalar sonuç verdi. Batı Antalya yaptığımız çalışmalar ile artık güçlü bir sinerji merkezi haline gelecek.

Zengin turisti bölgemize taşıyacak büyük turistik gemiler için Demre’de özel bir liman yapacağız.

Demre, Kaş ve Finike’de yeni hastaneler yaptık. Kumluca’da ki hastanemize de ek bina yapacağız.

Batı Antalya’da Meslek Yüksek Okulu sayımızı arttırdık ve Fakülte açtık. Şimdi Batı Antalya’nın bir üniversite sahibi olma vakti geldi. Yeni dönemde bunun için yoğun çaba harcayacağız.
Bölgemiz tarımı için lobi faaliyetleri yürütmeye devam ediyorum. Bölgemize özel destekler için görüşmelerimiz devam ediyor. Fide ve yeni makina desteklerini gündemimize aldık.
TARSİM artık tapuya değil ürüne ve tesise bakarak sigorta yapacak.

24 Haziran seçimlerinde bize vereceğiniz destek Batı Antalya’ya vereceğiniz destektir” dedi.

Atay Uslu konuşmasının ardından soruları cevapladı.