Batı Antalya’da ilk ve tek olan Kumluca Teknokent Koleji, 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayacak. Batı Antalya’nın en büyük Teknoloji Lisesi’nde Elektrik, Elektronik, Tarım, Yenilenebilir enerji Teknolojileri, bölgedeki eğitime ciddi bir katkı sağlaması öngörülüyor.

Kumluca Teknokent Koleji Kurucularından Ertuğrul Acar, eğitimin en büyük yatırım olduğunu vurgulayarak, eğitim olanaklarını artırmanın bölgenin kalkınmasında ciddi bir fark yaratacağını dile getirdi.

4000 m2 arsa üzerine 2500 m2 kapalı alanı bulunan Teknokent Koleji’nde, 50 derslik, bilgisayar laboratuvarı, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı ve 1000 m2 alan üzerinde 20 atölye bulunuyor.

2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrenci alımına başlayacaklarını söyleyen Ertuğrul Acar, “nitelikli eğitim anlayışıyla 1.000 öğrenciye eğitim verme hedefiyle yola çıkan Teknokent Koleji eğitim programının ana amacını özellikle elektrik, elektronik, tarım, yenilenebilir enerji teknolojileri ile yenilikçi bir eğitim anlayışından hareketle öğrencilerin sadece üniversite sınavına değil, üniversite ve iş hayatına hazır olmalarını sağlayacak gerekli altyapı ile lise eğimini tamamlamaları hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.

Kumluca Ticaret Odası (KUTSO) ile proje ortaklığı yapılacağını söyleyen Ertuğrul Acar, “Teknokent Koleji ve KUTSO arasında işbirliği protokolü imzalandı. Teknokent Koleji ve KUTSO birlikte proje üretecek” dedi.

Teknokent Koleji ile ilgili merak edilenleri cevaplayan Ertuğrul Acar şunları söyledi:

TEKNOKENT KOLEJİ YILLIK ÜCRETİ NE KADARDIR? SONRAKİ YILLARDA ARTIŞ ORANI NEDİR?
“Lise eğitimi boyunca Devlet Teşvikli okul olan Teknokent Kolejinde velinin ödeyeceği ücret 2018-2019 eğitim öğretim yılı için, eğitim katkı payı olarak 3000TL. Ve kıyafet, eğitim, materyal bedeli olarak 1800TL. olmak üzere (servis, yemek hariç) toplam 4800TL.olarak planlanmıştır. Okulun diğer kalan eğitim ücretinin tamamını lise eğitimi boyunca öğrenci adına devletimiz teşvik olarak ödeyecektir. Devlet teşviği için herhangi bir başvuruya gerek yoktur, e-okul sisteminde Teknokent Kolejine kaydı yapılan her öğrenci devlet teşvikli olacaktır. Ayrıca Teknokent Kolejine kayıtlı öğrencisi bulunan velinin ödeyeceği eğitim katkı payı yıllık ücret artışları, M.E.B Özel Öğretim Kurumları yönetmeliğine uygun olarak yıllık enflasyon oranı +5 puan olarak yapılacaktır.

TEKNOKENT KOLEJİNİN 2018-2019 DÖNEMİNDE HANGİ SINIF DÜZEYLERİNDE ÖĞRENCİ KABUL ETMESİ PLANLANMAKTADIR?
Teknokent Kolejine 2018-2019 döneminde sınırlı sayıda olmak üzere Lise 1. ve Lise 2. sınıf düzeylerinde öğrenci kabul edilmesi planlanmaktadır.

TEKNOKENT KOLEJİNİN HANGİ ALAN VE DALLARDA EĞİTİM VERMESİ PLANLANMAKTADIR?
Teknokent Kolejinin Yenilenebilir Enerji Kaynakları Teknolojisi alanı Güneş Enerji Sistemleri dalı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı Pano Montörlüğü dalı, Tarım Teknolojileri alanı Bahçe Bitkileri dalında eğitim vermesi planlanmaktadır.

TEKNOKENT KOLEJİ EĞİTİMİ İLE ÜNİVERSİTE KAZANILABİLİR Mİ? HANGİ FAKÜLTELERE GİRİLEBİLİR, ÖNCELİKLİ GİRME ŞANSI VAR MI?
Teknokent Kolejinde öğrencilerin Lise 1. sınıftan itibaren müfredata uygun derslerinin yanında üniversite sınavlarına hazırlık eğitimine tabi tutulması planlanmaktadır. Öğrenciler, üniversitelerin kendi alanlarına uygun Mühendislik Fakültelerini tercih edebilirler. Bu Fakülteleri tercih etmeleri durumunda M.T.O.K (Mesleki Teknik Okullar Kontenjanı) uygulamasından faydalanarak diğer okullardan mezun olan öğrencilere oranla 10 ile 50 puan arasında avantajlı olarak üniversiteye yerleştirilirler.

TEKNOKENT KOLEJİ DİPLOMASI NEYE YARAR?
Öğrenciler, Teknokent Koleji diploması ile birlikte kendi alanında Ustalık Belgesi ve İşyeri Açma Belgesi alır. Kendi işyerini açabilir. Ya da teknik eleman sıfatı ile özel işletmelerde ve lise KPSS sınavındaki başarısına göre devlet memurluğunda işe girebilir.

Daha ayrıntılı bilgi için 0242.8874464 nolu telefonumuzdan bilgi alabilirsiniz.”