Bayer Crop Science Bitki Koruma Batı Akdeniz Bölge Müdürü Ziraat Yüksek Mühendisi Alaaddin İndibi’nin katıldığı seminer ilgi ile takip edildi.

Açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Yrd.Doç.Dr. İlker Sönmez “Seracılık denilince akıllara ilk olarak Kumluca Bölgesinin geliyor olması Kumluca çiftçisine ayrı bir sorumluluk getirmektedir. Özellikle bölgede üretim yapan çiftçilerin sağlık açısından son derece güvenilir ürün yetiştirme hakkında daha fazla bilgilenmeleri gerekiyor. Kumluca’da bitki koruma ürünlerinin kullanımı ve dikkat edilmesi gereken önemli hususlar üzerine çalışmalar artarak devam etmektedir. Bu konuda daha fazla bilgilendirme seminerleri yapılmalı ve uzman teknikerlerin yetiştirilmesi gerekmektedir” dedi.

Günümüz dünyasında insanlar, bitkiler, hayvanlar ve diğer tüm canlıların pestisit kullanımından olumsuz etkilendiğini belirten Alaaddin İndibi, seminerinde şu ifadelere yer verdi: “Yetiştiricilik sırasında istenilmeyen organizmalara karşı bilinçsizce kullanılan ilaçlar insan, hayvan ve çevre sağlığını tehdit etmektedir. Gıda maddelerindeki ilaç kalıntıları doğanın var olan dengesini bozmakta ve olumsuz sonuçlara neden olmaktadır. Yapılan sık ve bilinçsiz ilaçlamalarla bitki koruma masrafları arttığı gibi ilacın uygulandığı kültür bitkisi ve çevresi de zarar görmektedir. Günümüz dünyasında yaşanılan tüm bu olumsuzlukları gidermek ya da en aza indirmek adına üreticilerimizin bitki koruma ürünleri hakkındaki bilgileri arttırılmalı, çevreyle dost ürünler ve uygulamalar yaygınlaştırılmalıdır.”

MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. İlker Sönmez seminer sonrasında İndibi’ye günün anısına teşekkür belgesi takdim etti.