Mart 2019 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla beraber Kumluca’da halk arasında belediye başkan adaylığında adı geçenleri siz okuyucularımız için derledik.

Kumluca’da halk arasında ismi ön plana çıkan her biri birbirinden değerli olan belediye başkan adaylarının özgeçmişlerini, kariyerlerini siz değerli okuyucularımız için derledik. Açıkladığımız isimlerin tamamı Kumluca’da belediye başkanlık makamını taşıyacak ve yürütebilecek meziyetlere sahip. Kumluca açısından çok şanslı bir durum. Kumluca siyasetindeki gelişmeleri en yakın takipçisi olarak okuyucularımız doğru bilgilendirmeye devam edeceğiz. İsmi geçen adaylara haksızlık olmaması adına alfabetik sıralamaya göre sıralanmıştır. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

Adı geçen adayların hangi partiden aday olup, olmayacağını daha sonraki yazılarımızda açıklayacağız. Önemli uyarı: Adaylar alfabetik sıraya göre sıralanmıştır.

ERDENİZ YAVUZ KİMDİR?
1959 yılında Kumluca İlçesi Mavikent Mahallesinde dünyaya gelen Erdeniz Yavuz, İlk ve Ortaokul eğitimini Mavikent’te tamamladı. Evli ve iki çocuk babası olan Erdeniz Yavuz, farklı siyasi parti yönetimlerinde görev aldı. 1999 yılında Demokrat Parti’den Mavikent Belediye Başkan adayı olmuş, ancak seçimi kazanamamıştı. 2004 yılında yapılan yerel seçimlere AK Partiden aday olmuş ve belediye başkanı seçildi. Mavikent Belediye Başkanlığına, 2009 yılında yeniden aday olan Erdeniz Yavuz ikinci kez belediye başkanı seçildi.

2014 yılı yerel seçimlerinden önce Büyükşehir Belediyesi yasası nedeniyle Mavikent Belediyesi kapatılarak mahalle haline getirilmişti. Erdeniz Yavuz 2014 yerel seçimlerinde Kumluca Belediyesi Meclis Üyesi seçildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi meclisinde Kumluca’yı temsil eden Meclis üyesi olan Erdeniz Yavuz, Batı Antalya Toptancı Halleri Koordinatörü görevine getirilmiş ve halen bu görevi sürdürmektedir.