Etkinliğe Antalya milli eğitim müdür yardımcısı Mehmet Karakış, Kumluca Milli Eğitim müdürü yardımcısı Mehmet Ali Girgin,Prof.Dr. Servet Özdemir Batı Antalya Bölgesi okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Saygı duruşunun ardından Antalya milli eğitim müdür yardımcısı Mehmet Karakış açılış konuşması yaptı.
Antalya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakış," Toplumsal yapı ve birey değişiyor. Kurumlar ve bireyler her alanda değişime ayak uydurmak zorundadır. Millî eğitim müdürlükleri olarak okul yöneticilerinin gelişmelere ayak uydurmalı için programlar düzenliyoruz. Yarınlara hazırladığımız öğrencilerimizi kendimizi geliştirerek ulaşabiliriz. İlimize eğitimin yararlı olmasını diliyorum" dedi.
YÖNETİCİ ETKİSİNİ ,LİDER ETKİSİNİ KULLANIR.
Okullarda yönetim ve liderlik konferansı veren Prof.Dr.Servet Özdemir, " Okul nasıl yöneticiler istiyor? Okulların var oluş gayesi nedir? Çocuklar ile empati yaptınız mı? Yeni okul teorisine ihtiyacımız var mı? Okulun bana vaat ettikleri nelerdir? Yönetici olarak okulda neler yapıyorum? Ben yönetici olarak okulda neler yapıyorum? Eğitim Liderimsiyim? sorularına cevap bulmalıyız. Yönetici etkisini ,lider etkisini kullanır. Lider başkalarını etkileyen kişidir. Okul yönetiminde yönetim nasıl olmalı ve öğrencilere nasıl ulaşabiliriz ve günümüz gençleri olan Z kuşağını nasıl ulaşabiliriz. Okulda yönetici lider olmalıdır liderde kendini motive eden ve örgütündeki bireyleri motive etmeli, mizah anlayışına sahip,saygı ve sevgi duyabilen, örgütüne ve bireylere farklılık katarak etkileyen kişidir " dedi.

Ateş vermeden ışık vermeyeceğimizin altını çizen Prof.Dr.Servet Özdemir, " Örgütü bugünden ve yarından geçirerek, Paslı çivileri sökerek ve Örgütte devrim yapmadan evrim yapılarak eğitimde ,kurumda değişikliğe gidilerek 21.yy zkuşağı olan öğrencilere ve gençlere ulaşılabilir.

FARKLI BİREYLERDEN BAL ALAN YÖNETİCİLER LİDERDİR.

Prof.Dr.Servet Özdemir, "Örgütümüzde farklı bireylerden bal alarak her yaş grubundan, düşünceden ,cinsiyetten görüşler alabilen yöneticiler başarılı ve değişime ayak uydurarak etkili ve başarılı bir yönetici olmayı başarabilir " dedi.

Haber: Hamide KOÇUBABA