Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve Hocası Kemal Yılmaz ile birlikte Kumluca’ya gelen Başpehlivan Orhan Okulu’yu ilçenin girişinde Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer karşıladı.

Yaklaşık 150 araç konvoyu ilçede tur atan Orhan Okulu ve Kumluca Belediyesi Güreş Akademisi Pehlivanları Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törene katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törene CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Döşemealtı belediye Başkanı Turgay Genç, Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven, AK Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer, CHP İlçe Başkanı Fahrettin Karaöz, MHP İlçe Başkanı Yücel Kaplan, İyi Parti İlçe Başkanı Aydın Kaya, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda güreşsever katıldı.

Törende Başpehlivan Orhan Okulu’ya Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven tarafından altın ve değişik ödüller verildi.
Diğer boylardaki dereceye giren pehlivanlara ise protokol üyeleri tarafından altın ve değişik ödüller verildi.

Törende konuşma yapan CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer; “Ben güreş sporu ile meşgul olan bir kişi değildim. Siyasetçi olarak protokol gereği güreşlere katılır sadece o etkinlikte görünürdüm. Orhan Okulu, 657. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Başpehlivan olunca belediye Başkanları, milletvekilleri hemen benim etrafımı sardı. Orhan Okulu Pehlivanımızın hemşerisi diye beni tebrik etti. Bu davranıştan çok hoşlandım ve etkilendim. Orhan Okulunun yeni sene Kırkpınar Güreşlerini kazanıp, altın kemer’in ebedi sahibi olması için elimden geleni yapacağım. Birde Kırkpınar Güreşlerinde Başpehlivan olan Güreşçilerin devlet sporcusu olması için, meclise önerge sunacağım” dedi.

Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven ise; “ Yağlı Pehlivan Güreşlerimiz ilkel bir spor olarak görülürdü. Bunu yargıyı ortadan kaldırdık. Yörüklük kötü bir şeymiş gibi lanse edilirdi. Bunu da ortadan kaldırdık. Güreşlerimiz ata sporu olmanın yanı sıra aynı zamanda bir Yörük sporudur. Bu da gururla yaşatıyoruz” dedi.

Döşmealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise; “ Yeni sene Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde Orhan Okulunun başpehlivan olup altın kemerin ebedi sahibi olması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz” dedi.

Kumluca Eski belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise; “Orhan Okulu’nun Babası Bekir Okulu benim arkadaşımdır. Bekir Okulu ve eşinin tek bir gayesi vardı. Orhan ve Kardeşi Mustafa’nın başpehlivan olmasıydı. Evlat yetiştirmek nedir diye soracak olursak, işte Bekir Okulu ve Eşinin çocuklarını yetiştirmek için gösterdikleri gayrettir. Emeğin karşılığı nedir diye soracak olursak da Orhan Okulunun Başpehlivanlığıdır” dedi.

Törene Orhan Okulu ile birlikte Küçük Orta Küçük Boy Birincisi Mehmet Ali Karacan, Deste Büyük Boy Birincisi Tufan Güzel, Deste Büyük Boy Üçüncüsü Engin Can Akşit, Minik 1 üçüncüsü Salih Can Topcu’da katıldı.