AK PARTİ İLÇE BAŞKANI EROL UYSAL, KUMLUCA BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KÖLEOĞLU'NUN, MECLİS ÜYEMİZ MEHMET ÖZGÜR ERKAN, KUMBEK SORU ÖNERGESİNE YAPTIĞI AÇIKLAMAYI KINIYORUM. UYSAL, "KUMBEK HAKKINDA SORULAN SORUYA CEVAP VERMEK YERİNE, KONUYU ŞAHSİLEŞTİREREK, SİZİN MÜDÜRÜNÜZ 'HANIM EVLADI, NARİN, KİBAR, TERTEMİZ MÜDÜRSE BİZDE BELEDİYE BAŞKANIYIZ' DİYEREK ARGO BİR KELİME KULLANMIŞTIR. SİYASİ ETİĞE VE AHLAKA YAKIŞMAYACAK HAKARET İÇEREN BU SÖZLERİ NEDENİYLE BAŞKAN KÖLEOĞLU'NU KINIYORUM. ÜSLUBUNDA SEVİYELİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ" DEDİ.

Kumluca Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısıyla ilgili Kumluca Ak Parti İlçe Başkanı Erol Uysal basına açıklaması düzenledi. Erol Uysal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Öncelikle 4 Ekim 2019 Perşembe günü toplanan Kumluca Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısında alınan kararlar ilçemize hayırlı olsun. Bu toplantıda grubumuz ve ittifakımız adına verilen önergeleri ve gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmak isterim. Meclisimizde ilk olarak MHP grubu bir soru önergesi sundu. Bu önergede ilçemizde bulunan Hüseyin Gürkan parkındaki oyun parkının bir HDP yönetim kurulu üyesine hangi ihale şartlarıyla ve ne zaman verildiği soruldu. Bu soru önergesi Ak Parti ve MHP meclis üyelerinin evet oyuna karşılık, CHP ve İYİ Parti meclis üyelerinin ret oyuyla gündeme alınmadı.

'12 BİN KİŞİNİN GELİR KAYNAĞI OLAN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN SEKTEYE UĞRATILMAMASI GEREKİR'
Ardından partimiz meclis üyesi Yüksek Mimar Yanar Kaymak iki adet önerge verdi. Bu önergelerden birinde 'Kentsel Dönüşüm' vurgusu yapan Kaymak, Kentsel Dönüşüm sürecinin ilçemizde hızlanması gerektiği, halkın bu konuda bilinçlendirilmesi ve işleyişin hızlanmasıyla ile alakalı bir dizi öneride bulundu. Bu önerge oy birliğiyle kabul edildi. Diğer önergesinde ise 31 Aralık 2019 tarihinde yürürlüğe girecek 'Otopark Yönetmeliği' ile ilgili açıklama yapan Kaymak, belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün ivedilikle bir harita ve plan notu çalışması yapması gerektiğine, daha sonra oluşabilecek bürokratik yavaşlamadan ilçemizde yaşayan 12 bin kişinin gelir kaynağı olan inşaat sektörünün sekteye uğramaması için bir ön hazırlık sürecine şimdiden girilmesi gerektiğine değindi. Bu önerge de oy birliğiyle kabul edildi.

'FİLLER TEPİŞİRKEN OLAN ÇİMENLERE OLUYOR'
Daha sonra partimiz meclis üyesi Eğitimci Mehmet Özgür Erkan üç adet sözlü soru önerge verdi. İlk olarak yayınlanan Stratejik Plan içerisinde eğitim konusunda hiç bir projeden bahsedilmediğine değinen Erkan, KUMBEK konusunda kurumun feshiyle başlayan sürecin, 'Gençlik Gelecektir' sloganı ile yola çıkan bir başkanın öğrencileri mağdur etmesiyle sonuçlandığını belirtti. Mevcut kurs için kullanılan yerin ulaşım ve trafik sorunu yarattığına dikkat çeken Erkan, 'Filler tepişirken olan çimenlere oluyor' diyerek, öğrencilerin siyasi hesaplaşma malzemesi yapılmamasını istedi. Son olarak Stratejik planda yer alan 'Dijital Arşivin Oluşturulması' fikrini desteklediğini dile getiren Erkan, ''Mevcut arşivin, Osmanlı Salnameleri, Evliya Çelebi Seyahatnamesi tarihi öneme sahip eserlerin ve Kumluca Belediyesi önceki dönem arşiv yayınlarının geri dönüşüme gönderildiği bilgisini edindiğini söyledi. Dijital arşivin önce kendi öz tarihine sahip çıkılarak, mevcudun korunarak oluşturulabileceğini belirtti.

'AZ MALİYET HESABININ HİÇ BİR ZAMAN İNSAN VE ÇEVRE SAĞLIĞINDAN DAHA ÖNEMLİ OLAMAYACAKTIR'
Partimiz meclis üyesi Çevre Mühendisi Taylan Atasoy bir adet soru önergesi sundu. Temmuz ayı ortası itibariyle sona eren üretim sezonunda oluşan sera atıklarının ara depolama bölgelerinde halen bulunmasıyla ilgili olarak, bu depolama bölgelerinin bölge çiftçisine kolaylık sağlıyor olsa dahi süreç dahilinde olumsuz etkilerinin artarak çevre, bitki ve insan sağlığını etkileyeceğini belirtti. Bu atıkların uygun şartla sağlanmış olan atık depolama tesislerine götürülmesi gerektiğine dikkat çeken Atasoy, az maliyet hesabının hiç bir zaman insan ve çevre sağlığından daha önemli olamayacağına vurgu yaptı.

'DERECEYE GİREN GÜREŞÇİLERE ÇEYREK ALTIN VERİLECEK'
Son olarak Kırkpınar'da dereceye giren ilçemiz güreşçilerine çeyrek altın hediye edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu önergesi hakkında söz alan partimiz meclis üyesi Halil Karataş, tüm güreşçilere aynı ödülü vermenin doğru olmadığını, daha teşvik ve onure edici olması bakımından, her boyda dereceye girmiş 1.'lere tam altın, 2.'lere yarım altın, 3.'lere çeyrek altın verilmesinin daha adil olacağını belirtti. Bu önerge ise CHP ve İYİ Parti'li meclis üyelerinin evet oyuyla, geldiği şekliyle yani her dereceye giren güreşçiye çeyrek altın verilecek şekilde geçti."