Kumluca Belediyesi yeni başlattığı uygulama ile her Perşembe saat 14 30 da ilçe halkının sorularına cevap veriyor. 3 veya 4 gün önceden Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın sosyal medya üzerinden sorulara cevap vereceği duyuruluyor.

Vatandaşların soruları paylaşımın altına yazmaları isteniyor. Canlı yayın yapılacak alana daha önceden birden fazla kameralar ve teknik donanım yerleştiriliyor.

Kameralar karşısına geçen Başkan Çetinkaya, duyuru yapıldıktan sonra yine herkese açık bir şekilde paylaşımın altına yazılan sorulara canlı yayında tek tek cevap veriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya; “Teknolojinin bize verdiği tüm imkanları halkımızın menfaatine kullanmak amacıyla böyle bir uygulama başlattık. Açık ve şeffaf bir şekilde halkımızın sorularını sosyal medya üzerinden alıyoruz. Her hafta ayrı bir hizmet alanımızda veya tesisimizde vatandaşlarımızın sorularına canlı yayında geri bildirim yapıyoruz” dedi. İlk canlı yayını Belediye Başkanlık Makamında yapan Başkan Çetinkaya, İkincisini Yeni Hizmete giren Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yaptı. Yeni uygulama için vatandaşlardan iyi geri dönüşlerin olduğunu tespit eden Çetinkaya, canlı yayınlara devam etme kararı aldı.