Köleoğlu yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kumluca’mızın simgelerinden biri olan Kale Kuledeyiz. Kale Kuleyi bugünlere getirenlerden Allah Razı Olsun. Kumluca Halkımızın, Kumluca Belediyemizin parasıyla bugünlere geldi. Size Kulemizi anlatmak istiyorum. Giriş katında belediyemizin işlettiği çay bahçesi var. Onun üstünde nikah salonumuz var. Hem nikah salonuna gelen hem de buraya gelmek isteyen halkımız bu çay bahçesinden faydalanıyor. Ama onun bir üst katı belediye başkanının özel toplantılarının yapıldığı, cemaatiyle yapmış olduğu toplantı salonuydu. Bunun da bir üst katı Kumluca manzaralı belediye başkanının özel yatak odası. Bunun üst katında da ilçemize gelen misafirlerin Kumluca’yı izlediği alan.

O dönemde buraya katkı koyan Meclis Üyesi Dilek Cengiz, Şimdi sosyal medya da diyor ki; “Sayın başkan önce sen buraları bir boyat. Oralara bir şeyler yapıyorsun. Yapmayı bırak önce şu camimizi önümüzdeki Ramazan Ayına yetiştir diyor.

Sayın Dilek Cengiz, Ak Parti Meclis Üyesiydiniz eğer dürüstlükten bahsediyorsak şeffaf olmak lazım. Önce bunun açıklamasını yapın. Sizin döneminizde bakın bu taşlar yapıldı. Dürüstlükten bahsediyorsanız önce o dönemin bir açıklamasını yapmanız lazım. Türkiye’nin en pahalı taşlarını, boyanamaz taşlar kullandınız. Ben göreve geldiğimden beri onları boyatmaya çalışıyorum. Türkiye’de hiçbir kimse hiçbir müteahhit bunu boyayamıyor. Boyandığı zaman taş o boyayı dışarı atıyor. Doğal bir taş kendi özelliği bu şekilde. Dolayısı ile bunlar en pahalı taşlar. Kule tamamen bu taşla kaplanmış. Yetmemiş bizim şu andaki belediyemizin yapılan camisinin dışı aynı bu taşlarla kaplanıyor. Yani yarın bir gün aynı olay burada da olacak. Dürüstseniz aynı buradaki koyduğunuz tepkinizi caminin dışındaki taşta da koyabiliyor musunuz?

Dürüstlükten bahsediyorsanız buradaki özel belediye başkanının Kumluca manzaralı yatak odasına tepkinizi koyabildiniz mi?

Bir alt katta belediye başkanının cemaat toplantılarını yaptığı yerin tepkisini koyabildiniz mi? Her şeyi bir tarafa bırakalım. Diyorsunuz ya belediye başkanı sen burayı halka açacakmışsın. Burayı halka açıp ucuz olarak insanlara pastane olarak kullandıracak mısınız? Bırakın o çalışmayı diyorsun ya. Buna sen karar veremezsin. Kumlucalı Büyük Ailemiz karar verir. Bizleri bu göreve neden getirdi. Bunları biz düzeltelim diye. Bakın camimizle ilgili, camiden bahsediyorsanız. Şunu da söyleyebilmelisiniz. Biz göreve geldiğimizden beri taş üstüne taş konmuyor. Bunu şöyle anlatabilirim. Siz belediye başkanını yargılıyorsunuz.

Sarhoş bir insan direksiyona geçiyor. Diyor ki ben arabayı kullanacağım. Kaza yapıyor. Arka koltukta oturan bir insan. Diyorsunuz ki sen bundan sorumlusun. Neden sorumlusun. Eee ben arabayı kullanmıyorum. Benim Kumluca Belediyesindeki bu camideki yaşatma derneğinde hiçbir inisiyatifim yok. Ben geldiğimden beri de belediye adına bu dernek para topluyor. Ama taş üstüne taş konmuyor. Bunun sorumlusu ben miyim?

Kumlucalı Büyük Ailem!
Bunları sizlere açıklamak zorundayım. Bunu dürüstlüğümüz için şeffaf belediyeciliğimiz için açıklamak zorundayım sizlere. Bu camide geldiğimden beri taş üstüne taş konmuyor. Hadi onlara bir tarafa bırakalım. Karatepe’nin caminin olduğu bölümü bağışlayan aileler kimler. Özer ailesi, Bircan ailesi. Peki bu camide onlar neden yok. Yaşatma derneğinde o aileler neden yok. Onlardan daha mı hayırsever başka birileri de gelip yönetiyor burayı. Dolayısı ile şeffaflıktan, dürüstlükten bahsediyorsak, hodri meydan sayın Dilek Cengiz. Ak Parti Meclis üyesi olduğunuz zaman sesiniz çıkmazdı. Geçenlerde Kumluca’da meclisimizde kadınları gelin kooperatifle kalkındıralım dediğimizde Ak Parti Meclis Üyeleri hayır biz kadınların Kumluca’da kalkınmasını istemiyoruz deyip ret oyu kullanırken. Meydana çıkıp neden açıklama yapmadınız. Dürüstlükten bahsediyorsanız! Kumlucalı kadınlara neden destek vermediniz? Şimdi kalkmış diyorsunuz ki benimle hiç alakalı olmayan şu taşların yapılmış faturasını bana soruyorsunuz. Benim camide hiçbir yöneticilik yetkim yok. Bunun faturasını neden bana soruyorsunuz. Diyorsunuz ki bu cami neden bitmedi. Önce siz kendiniz bu açıklamaları yapın. Ondan sonra bende kamuoyuna hodri meydan canlı yayında açıklamaya devam edeceğim."