24 ve 26 Ocak’ta yaşanan hortumlardan zarar gören çiftçilere nasıl yardımcı olacakları konusunu görüşmek üzere banka temsilcileri ile biraraya geldi. Ziraat Odası Başkanlık Makamında gerçekleşen buluşmaya Denizbank, Halk Bankası, Anadolubank ve Şekerbank müdürleri katıldı.

Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökce, Banka Müdürlerine hitaben yaptığı konuşmada; “Bankalarınızın her zaman çiftçilerimizin yanında olduğunu biliyorum. Ancak 24 ve 26 Ocak tarihlerinde ilçemizde büyük bir hortum felaketi yaşadık. Çok sayıda üreticimiz zarar gördü. Çiftçilerimize TARSİM Sigortası yaptırmaları konusunda her zaman tavsiye’de bulunuyoruz. TARSİM Sigortası olmayan afetzedelerimize ne kadar yardımcı olabileceğinizi konuşmak için biraraya geldik” dedi.

Banka Müdürleri ise; “ Sizinde söylediğiniz gibi biz her zaman çiftçilerimize TARSİM Sigortasından faydalanmalarını tavsiye ediyoruz. Hortum’dan zarar görmüş çiftçilerimiz TARSİM Sigortası yaptırmamış diye de cezalandıramayız. Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden Hasar Tespit Tutanağı getiren çiftçilerimize her iki tarafında memnun kalacağı nispette yardımcı oluruz. Amacımız çiftçimizi ağır borç altına sokmak değil, onları zor durumda kalmadan borçlarını ödeyip üretime devam etmelerini sağlamaktır” dediler.