Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, yıllardan beri değişmeyen ve dekara 9 bin olarak uygulanan Ziraat Bankası İşletme Kredilerinin limitinin artan maliyetler göz önüne alınarak 20 bine yükseltilmesini,12 aylık olan geri ödeme zamanının önceki yıllardaki gibi 18 aya çıkarılmasını çiftçilerimiz adına talep etti

Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan AK Parti Antalya İl başkanlığına gönderdiği dilekçede, döviz kurlarının yükseldi bahanesiyle tarım malzemelerini % 80- % 90 oranında yükseltmesinden dolayı üreticilerin zor günler yaşadığını belirten Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan; “ Yaklaşık 2-3 yıldan bu yana seracılık işletme kredilerinde dekar başına kredilenme ücreti 9.000TL olarak belirlenmiş olup hala aynı rakamlar devam etmektedir. Bu miktar bir dekar seranın girdi maliyetlerini finanse etmeye yeterli gelmemektedir. Son zamanlarda döviz nedeniyle artan girdi fiyatları ve masraflar dikkate alındığında Ziraat Bankası işletme kredilerinin artmasına ihtiyaç vardır” dedi. 
Kumluca halkının başlıca geçim kaynağını örtü altı seracılık olduğunu, ilçe genelinde 42. 550 dekar alanda sera üretimi yapıldığını, güz ve bahar dönemi olmak üzere ikili üretim yapılmasından dolayı bu rakamın 53. 343’e yükseldiğini belirten Kumluca Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan; “Üretim alanı dikkate alındığında seracılık, tarımda çeşitliliği, istihdamı ve tarımsal nüfusun arttırılması yönüyle de ekonomiye katkısı büyük sektördür. 
Seracılık faaliyetlerinde maliyetler önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzdeki döviz fiyatlarındaki değişiklik nedeniyle maliyetler (plastik örtü, ilaç, gübre, fide, bakım ve tamiratlar, vb.) %80-90 oranında yükselmiştir. Bu şartlarda üretici para kazanamamaktadır. Döviz fiyatlarında düşüş olmasına rağmen girdilerde önemli derecede düşüş görülmemiştir. Bu durum üreticileri sera alanlarını arttırma veya yenileme işlemlerinde Ziraat Bankasının finansmanından seracılık kredilerine yönlendirmiştir” dedi.