Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Taksimetre muayene yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğe göre:

İLK MUAYENESİ YAPILMIŞ TAKSİMETRE              

İlk muayenesi yapılmış taksimetrelerin taksiye montajının yapılması halinde ilk muayene geçerlilik süresine bakılmaksızın en geç 5  iş günü içerisinde periyodik muayenesi yaptırılacak. İlk muayenesi yapılmış taksimetrelerin ise ilgili kurum ve kuruluş tarafından tarife yayımlanması halinde ilk muayene geçerlilik süresine bakılmaksızın periyodik muayenesi yaptırılacağı açıklandı.

Tamir ve ayar servisince tarifesi yüklenen taksimetre için ilgili kurum veya kuruluş tarafından yayımlanan tarife değişiklik tarihinden itibaren en geç 20 günde periyodik muayene yapılacak ve geçerliliği bir sonraki tarife değişikliği kapsamında yapılacak muayene tarihine kadardır.

MUAYENENİN 3 YIL GEÇMESİ HALİNDE

Taksimetrenin ilk veya periyodik muayenesinin yapıldığı son tarihten itibaren 3 yıl geçtiği halde ilgili kurum ve kuruluş tarafından tarife değişikliği yayımlanmaması durumunda, üç yılın dolduğu tarihten itibaren en geç 20 iş günü içerisinde periyodik muayenesi muayene servislerine yaptırılacağı açıklandı.

Kumluca Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı  Bayram İğneli, “Taksici Esnaflarımızın 2 yılda bir yaptırdıkları taksimetre muayene geçerlilik süresi 3 yıla çıkartılmıştır. Yönetmelik resmi gazetede yayınlandı, taksici esnafımız taksimetre muayenelerini geciktirmeden belirlenen tarihlerde yaptırması gerekiyor. Emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ederiz. Esnafımıza hayırlı olsun” dedi