Meclis Başkan Yardımcısı Ramazan Uslu başkanlığında yapılan toplantı, KUTSO yeni hizmet binasında yapıldı.

Toplantıda Meclise kısa bir sunum yapan başkan Murat H. Günay, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odasının 2017 yılı içerisinde yapmış olduğu çalışmaları değerlendirdi.

Yaptığı sunumda 2017 yılının KUTSO için çok yoğun geçtiğine değinen başkan Günay, açıklamalarına şöyle devam etti;

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak Kumluca, Finike Demre ve Kaş ilçelerimizde hizmet veriyoruz. İyileştirdiğimiz alt yapımız ve yetkin personelimiz ile Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizdeki temsilcilik bürolarımız üyelerimize istenilen hizmetlerin tamamını bulundukları ilçede verebiliyor.

2017 yılında odamızın 12 meslek gurubunda 400 yeni firma odamıza kaydolmuş ve faal üye sayımız 3400 olmuştur. Kaydolan şirketlerin %60’ı limited şirket, %30’u şahıs şirketi, %10’u da anonim şirket ve kooperatiftir.

Meclisimizce 2017 yılında 3.000.000tl gelir bütçesi belirlenmiş ve bütçenim %77si gerçekleşmiştir. 3.000.000tl belirlenen gider bütçesinin ise %66’sı gerçekleşmiştir.

Ticaret Sicil müdürlüğümüzce 2017 yılında yaklaşık 2000 adet, Oda Sicil Müdürlüğümüzce 3700 evrak üretilerek üyelerimize teslim edilmiştir. Ayrıca çeşitli kurumlardan gelen yazılara cevaben odamızdan 2500 adet evrak üretilmiştir.

YENİ HİZMET BİNASI
Eğitim sınıfları, toplantı salonları, sergi salonu, geniş ofis alanları ve arşivi ile odamıza ve bölgemize yakışan hizmet binamızı 2017 yılı içerisinde tamamlayarak odamızı taşıdık. Yeni hizmet binamız sağladığı imkanlar ile üyelerimiz ve bölgemize şimdiden fayda sağlamaya başladı.

ORTAK HAREKET RUHU
Antalya’da hizmet veren Ticaret ve Sanayi Odaları olarak ortak toplantı ve organizasyonlar yaptık. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Davut Çetin, Antalya Ticaret Borsası başkanı Ali Çandır, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Mehmet Şahin, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ahmet Boztaş ve Kumluca Ticaret Borsası başkanı Fatih Durdaş’ın katıldığı, odamız tarafından organize edilen toplantıda Antalya iş dünyası adına birlik beraberlik mesajı verdik.
Ayrıca Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Manavgat sınırları içerisinde olan tarihi Sultan Yolu’nu yürüyerek ortak etkinlik düzenledik.

KOSGEB DESTEKLERİNİ BÖLGEMİZE ULAŞTIRIYORUZ.

KOSGEB Temsilciliğimiz tarafından 2017 yılı boyunca; 
2131 kişinin KOSGEB’e kaydı sağlandı. Bunlardan 819 kişi odamız üyesi. KOSGEB Antalya Hizmet Merkezi Müdürlüğü’ne 2131 kayıt işleminin toplam 4625 adet evrağı odamız KOSGEB Temsilciliği tarafından gönderildi. 3 firma nitelikli eleman desteği almak için başvuruda bulundu. 5661 kişiye gerek telefonla gerekse yüz yüze KOSGEB destekleri ile ilgili bilgi verildi. Desteklerden faydalanabilmek için 225 kişi Genel Destek başvurusu yaptı. 45 firmamıza yurtdışı iş gezisi desteği sağlandı. 2 üyemiz yurtiçi fuar desteği aldı. 1750 kişi KOSGEB’den destek almıştır. Bunlardan 858’i odamız üyesidir.

KOSGEB Antalya Müdürü Kazım Akgün tarafından odamız toplantı salonunda üyelerimize KOSGEB Kobi Gelişim Destek Programı “Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin ve Kobi’lerin Payının Arttırılması” Proje Teklif Çağrısı ile ilgili detay bilgi aktarıldı. 
Ayrıca KOSGEB Temsilciliğimiz tarafından her Çarşamba saat 14.00’te toplantı salonumuzda bilgilendirme toplantısı yapılmaktadır.

ÖNEMLİ TOPLANTILAR DÜZENLEDİK.
Odamız tarafından Kaş'ta, devlet, sivil toplum örgütleri ve işadamlarının bir araya geldiği, Kaş ekonomisi ile ilgili sorunlar tartışılarak, yapılabilecek çalışmalar ile ilgili kararlar alındığı toplantı düzenlendi. Toplantıya Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Esnaf Odası Başkanı Ali Çalışkan, Kaş Şoförler Odası Başkanı Mustafa Demirci, Kaş Ziraat Odası Başkanı Ramazan Süer, Kaş Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Ramazan Çetin ve KUTSO üyesi işadamları katıldı.

Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara ve daire amirlerinin de katıldığı yönetim kurulu ve değerlendirme toplantısı odamız toplantı salonunda yapıldı.

ATSO Meclis Başkanı aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Süleyman ÖZER tarafından odamız toplantı salonunda "Sigorta Sektörünün Sorunları ve Gelişimi" konulu toplantı yapıldı.

Avukat-Arabulucu Tuncay Duman tarafından üyelerimize, “Arabuluculuk Sistemi” ile ilgili bilgi verildi.

Kumluca Kaymakamı Dr. Polat Kara, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın da katıldığı toplantıda iş camiasına, SGK Antalya İl Müdür Yardımcıları Aykan Yıldız ve Mehmet Fatih Sülümbaz, İŞKUR Antalya Şube Başkanı Mustafa Akgül ve Kumluca SGK Müdürü Meltem Dilekcan tarafından Milli İstihdam Seferberliği kapsamındaki teşvik ve destekler anlatıldı.

EĞİTİM VE SERTİFİKASYON ÇALIŞMALARINA ÖNEM VERDİK.
MYK(Mesleki Yeterlilik Kurumu) Mesleki Yeterlilik Belgesi için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteklediği MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi tarafından, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası(KUTSO) organizasyonu ile Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerinde Asansör, duvarcı, sıvacı, betonarme demircisi, ahşap kalıpçı ve inşaat işçisi branşında 2017 yılında 3 kez sınav düzenlendi. Yapılan sınavlarda yaklaşık 150 kişi Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazandı.
Odamız organizasyonu 2017 yılında düzenlenen “KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nde 30 kişiye sertifika verildi.

TOBB ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonuyla Ekonomi Bakanlığı görev alanına giren konularda iş çevrelerinin bilgilendirilmesi amacıyla, Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanları Muhammed Emin Erkal, Mustafa Yılmaz, Yasin Şahin, Ali Alperen Kaçar tarafından “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı Eğitmeni Yasin Akil tarafından KUTSO yeni hizmet binası Meclis Toplantı Salonunda tehlikeli madde ticareti ve taşımacılığı yapan firmalara “TMFB(Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi) ve Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı kapsamında hizmet alma zorunluluğu” konularında bilgilendirme yapıldı.


İŞ ADAMLARIMIZA YURT DIŞI İŞ GEZİLERİ DÜZENLEDİK.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen yurtdışı iş seyahatinde Batı Antalyalı iş adamlarımız, Almanya’da Berlin FRUIT LOGISTICA 2017 Fuarı’na katıldı. İş adamlarımız burada çeşitli bağlantılar yapma imkanı buldular. Heyet, Berlin’in ardından Polonya’ya geçerek burada üç gün boyunca toplantılara katıldılar.

Bu yıl 8.si düzenlenen “YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı”nda stand kiralayarak üye firmalarımızın ücretsiz kullanımına sunduk.


ÇİFTÇİMİZİ HEDEF ALAN HABERLERİN KARŞISINDA DURDUK.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası olarak her zaman üreticimizin, komisyoncumuzun ve tüccarımızın yanında ve savunucusu olduk. Ekonominin üretimden tüketime bir zincir olduğunu belirterek zincirin bir halkasının zarar görmesinin ekonomiyi tümüyle etkileyeceği defalarca belirttik. Tarımsal ekonominin zor günler geçirdiği dönemde düşüncesizce hatta kötü niyetle yapılan haberlere karşı çıktık ve asılsız haberi yapanlar hakkında yasal süreç başlattık.


KURUMLAR ARASI İLİŞKİLERİMİZİ CANLI TUTUYORUZ.
2017 yılı içerisinde Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizde tüm resmi kurumlarımızı ziyaret ederek ortak yapabileceğimiz çalışmaları değerlendirip, görüş alış-verişinde bulunduk.
Ayrıca siyasi partilerimizin ilçe temsilcileriyle de zaman zaman bir araya gelerek bölgemiz ve ülke gündemi ile ilgili konuları değerlendirdik.
Kaymakamlıklarımız ve Milli Eğitim Müdürlüklerimiz ile organize olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ulaştırdığı eğitim ve gıda yardımlarını ihtiyaç sahiplerine en doğru şekilde ulaştırmaya çalıştık.
2017 yılında Kızılay tarafından düzenlenen kök hücre ve kan bağışı kampanyalarına Yönetim Kurulumuz, Meclisimiz ve Oda Personelimiz ile topluca katılarak bu konuda farkındalık oluşturmaya çalıştık.

ÖRNEK PROJELERE İMZA ATIYORUZ.
Projesi KUTSO proje ekibi tarafından yazılan, Kumluca Kaymakamlığı, Kumluca Belediyesi ve Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Kalkınma Bakanlığı'nın ortaklığında yürütülen "Kumluca’da Deniz altında canlı rezervinin arttırılması" projesi başarıyla tamamlandı. Projenin tamamlanmasının ardında henüz çok az bir süre geçmiş olmasına rağmen oluşturulan yaşam alanına çok sayıda balığın yerleştiği gözleniyor.

HİZMET KALİTEMİZİ ARTTIRIYORUZ.
Odamız, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) tarafından tüm oda ve borsalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla uygulamaya konulan Akredite Oda Sistemine 2014 yılında dahil olmuştu. Sistemin uygulanmaya başlanmasından 3 yıl sonra gerçekleşen Akreditasyon Denetimini başarıyla tamamlayan KUTSO, 5 Yıldızlı Oda Hizmet Sisteminde bir üst seviyeye geçti.