Yusuf Göven yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Son günlerde belediye personelinin dahil olduğu bir takım olayların gerçekleştiği şeklinde gerek halk arasında ve gerekse sosyal medya üzerinde konuşmalar/paylaşımlar söz konusudur. Bu konuda kamuoyunun bilgilendirilmesi zarureti doğmuştur. Ancak, kişilik haklarına zarar gelmemesi için isim zikredilmesi uygun olmayacaktır.

Birincisi 07.07.2018 tarihinde Adrasan Mahallesinde meydana gelen tartışma ile ilgili olarak konunun şifahi olarak tarafımıza ulaşmasından itibaren derhal idari soruşturma/araştırma yapılması hususunda talimat verilmiş, görevlendirilen personel gerekli işlemlere başlamıştır. Konunun aynı zamanda adliyeye intikal etmiş olması sebebiyle konu hakkında ayrıntı vermek mümkün değildir.

İkincisi 09.07.2018 tarihinde yine aynı mahallede meydana gelen basın açıklaması ve bu açıklamanın haber yapılmasıyla ilgili olarak da konunun tarafımıza iletilmesinden sonra derhal gerekli işlemler yapılmış, ilgili personelin Belediyemiz bünyesindeki görevine son verilerek, gerekli disiplin soruşturmasının yapılması için kadrosunun bulunduğu şirkete gönderilmiştir.

TSE-ISO –EN 9000 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ ve TSE-ISO- 10002 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ’ne sabip bir belediye olarak, hiçbir vatandaşımıza karşı personelimizin kötü davranışına müsaade edilmeyeceği ve hatalı olanlara gerekli müeyyidenin uygulanacağı gibi, tam tersi durumda, yani kamu hizmetinin ve otoritesinin yerine getirmesi sırasında yaşanan personele yönelen olumsuz eylemler nedeniyle personelimizin haklarını da meşru dairede savunmak durumundayız. Bahsi geçen olaylarla ilgili olarak başlatılan adli ve idari soruşturmalar neticesinde gerçek durum ortaya çıkacak ve gerektiğinde de kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Şu hususun belirtilmesinde de fayda vardır; Kumluca Belediyesi ve kişisel olarak her zaman toplumsal barışı ön planda tuttuk. Yapmış olduğumuz sosyal ve kültürel etkinlikler, ağırlıklı olarak bu gayeye yöneliktir. Hiçbir kamu kurum ve kuruluşu ile buralarda görev ifa eden personele yönelik hiçbir şekilde ne kurumsal ne de şahsi husumetimiz olamaz. Devlet kadrolarında görev yapan ve Kumluca’nın yetiştirdiği her görevli bizim için değerlidir. Özelde Kumluca ve genelde Devletimizin bekası için çalıştığına inanırız. Bu haliyle değişik yollarla yıpratılmaya çalışılmasına gönlümüz razı olmaz ve müsaade etmeyiz. Bu hususu her zaman kişisel olarak da dile getirmişizdir. Ancak, lüzumu halinde dostane bir şekilde uyarıda bulunmayı da bir görev biliriz.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.”