53. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Bi­sik­let Turu'nun ikin­ci eta­bı­nı Sam Ben­nett ka­zan­dı.
53. Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Tür­ki­ye Bi­sik­let Turu'nun 206 ki­lo­met­re­lik Türk Hava Yol­la­rı Kum­lu­ca - Fet­hi­ye eta­bı­nı Bora Hansg­ro­he ta­kı­mın­dan Sam Ben­nett 6 saat 2 da­ki­ka 6 sa­ni­ye ile ka­zan­dı.

Ben­nett böy­le­ce yarın ko­şu­la­cak 128 ki­lo­met­re­lik Spor Toto Fet­hi­ye - Mar­ma­ris eta­bın­da Turku­az Mayo'yu gi­yecek. Tür­ki­ye Mili Ta­kı­mı'ndan Ahmet Örken ise büyük bir ba­şa­rı gös­te­re­rek etaba ana grup­la ve aynı zaman farkı ile 8. ola­rak girdi. Saat 11.33'de Kum­lu­ca şehir mer­ke­zin­den Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Ku­rum­sal İle­ti­şim Baş­ka­nı Mü­ca­hit Kü­çük­yıl­maz'ın da­ma­lı bay­ra­ğı sal­la­ma­sıy­la 101 bi­sik­let­çi zorlu etaba baş­la­dı.

ÜÇ BİSİKLETÇİ KA­ZA­DAN ÖTÜRÜ START ALA­MA­DI
Dün Kemer fi­ni­şi­ne çok az kala ya­şa­nı­lan kaza son­ra­sı Caja Rual'dan Hec­tor Saez, Gazp­rom Rus­ve­lo ta­kı­mın­dan Alek­sandr Por­sev ile WB Ve­ranc­las­sıc Aqa­lıty Pro­tect Ta­kı­mın­dan Jus­tın Jules start ala­ma­dı. Böy­le­ce Türk Hava Yol­la­rı Kum­lu­ca - Fet­hi­ye etabı 101 bi­sik­let­çi­nin ka­tı­lı­mı ile ko­şul­ma­ya baş­lan­dı.

VES­TEL TÜRKİYE GÜ­ZELLİKLERİ PRİMİ ONUR BAL­KAN'DA KALDI (BEYAZ MAYO)
43. ki­lo­met­re ge­çi­lir­ken eta­bın ilk prim ka­pı­sı da ge­ri­de bı­ra­kıl­dı. Türk Milli Ta­kı­mı'ndan Onur Bal­kan yine güçlü pe­dal­lar önün­de primi ka­za­nan spor­cu oldu. Böy­le­ce Fet­hi­ye - Mar­ma­ris eta­bın­da da Onur Bal­kan Tür­ki­ye Gü­zel­lik­le­ri Ma­yo­su (Beyaz) giy­me­ye hak ka­zan­dı.

TÜRK HAVA YOL­LA­RI TIR­MA­NIŞ PRİMİ (DAĞ­LA­RIN KRALI - KIR­MI­ZI MAYO)
59. ki­lo­met­re­de ger­çek­le­şen Türk Hava Yol­la­rı Tır­ma­nış Prim (Dağ­la­rın Kra­lı-Kır­mı­zı Mayo) ka­pı­sı­nı ilk geçen Bar­dı­anı CSF ta­kı­mın­dan Ma­est­ri Mırco oldu. Onur Bal­kan bu prim ka­pı­sı­nı da sp­rint'te ol­du­ğu için ikin­ci geçme ba­şa­rı­sı­nı gös­ter­di. Bu arada kaçış grubu ile, ana grup ara­sın­da­ki zaman farkı 3 da­ki­ka 16 sa­ni­ye ola­rak öl­çül­dü.

TÜRK HAVA YOL­LA­RI İKİNCİ TIR­MA­NIŞ PRİMİ İLE KIR­MI­ZI MAYO MIRCO MA­EST­RI'NİN
Eta­bın ikin­ci tır­ma­nış prim ka­pı­sı­nı ilk geçen Bar­dı­anı CSF ta­kı­mın­dan Ma­est­ri Mırco oldu. Soul Bra­sıl Pro Cy­lıng'dan Mu­ri­lo Af­fon­so Fer­raz ikin­ci­li­ği, üçün­cü­lü­ğü de Türk Milli Ta­kı­mı'ndan Onur Bal­kan aldı.