Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Güreş Akademisi Antrenman Salonunu ziyaretinde antrenman yapan pehlivanların aileleriyle de karşılaştı.

Güreşçilerin aileleriyle sohbet eden Başkan Çetinkaya, güreşler ve antrenman yapan güreşçilerin çalışma ortamlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Kumluca Belediyesi Güreş Akademisi Antrenman Salonunda spor yapan güreşçilerin aileleri belediye başkanına böyle bir ortam hazırladığı için teşekkür ettiler. Güreş antrenörleri ile de sohbet eden Çetinkaya, antrenörlerin istek ve taleplerini dinledi.

Başkan Çetinkaya; “Kumluca’mızdan 2002 yılında ilk defa bir Kırkpınar Başpehlivanı çıkmıştır. İlkler her zaman önemlidir. Bu yüzden Kumluca İlçemizin ilk Baş Pehlivanı Hasan Tuna’nın adını bir caddemize verdik. Bu salonun adını da Hasan Tuna Salonu koyacağız. Hasan Tuna’nın başpehlivanlığa giden yolunda sizin gibi geniş imkanlar yoktu. Her şeyden önce antrenman yapacak salonu yoktu. Zor şartlar altında ve imkansızlıklar içinde çalıştı ve başpehlivan oldu. Sizde Hasan Tuna ustanızı örnek almalısınız. Kumluca Belediyesi olarak sizin için her türlü alt yapıyı hazırlıyoruz. Sizden başarı beklememiz bizim hakkımız oluyor. Siz güreş sporu yapıyorsunuz. Güreş bu bölgenin en çok sevilen sporudur. Tüm halkın gözü sizin üzerinizedir. Bu yüzden hareketlerinize, tavır ve davranışlarınıza dikkat edeceksiniz. Çünkü siz tüm yaşıtlarınızdan ve arkadaşlarınızdan bir adım öndesiniz. Hepinize başarılar diliyorum. Geleceğin Hasan Tunaları bu salondan çıkacak. Çıkmalıdır” dedi.