Okul Bahçesinde yapılan kermese, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Doğan, İlçe Müftüsü Hacı Kahraman ve veliler katıldı.

Okul yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Okulumuz ‘Değerler Eğitimi' kapsamında İstikbalimizin ve İstiklalimizin teminatı olan, sınır güvenliğimizi sağlamak için Afrin'de bütün dünyanın gıpta ettiği ve hayranlıkla izlediği ‘Zeytin Dalı’ operasyonunu zaferle sonuçlandıran Kahraman Mehmetçiğimize maddi ve manevi destek olmak, öğrencilerimize milli ve manevi duyguları aşılayabilmek için iki aşamalı bir proje hazırladık.

Birinci aşamada; okulumuzda ‘Mehmetçik Vakfı’ yararına kermes düzenledik. Şehitlerimiz için Kabaarmut Camii İmamı Yusuf Erdoğan’a dua yaptırdık. Konuklarımıza ve öğrencilerimize helva ikramında bulunduk. Kermesimizde; öğrencilerimizin evde hazırlatmış oldukları yiyecekleri, gönüllü velilerimiz tarafından yapılan gözlemeleri ve taze sıkılmış portakal suyu satışa sunduk. Kermesimizden; 2 bin 515 TL gelir elde edilmiştir. Kermesimizden elde edilen gelir, Ziraat Bankası Kumluca Şubesi aracılığı ile ‘Mehmetçik Vakfı’ hesabına yatırılmıştır.

İkinici aşamada ise; öğrencilerimizin yapmış oldukları resimler, yazmış oldukları mektup ve şiirler Afrin’deki Kahraman Mehmetçiklerimize moral ve destek olması için Kilis İlindeki Sınır Karakolu’na kargo ile gönderildi.”